MAC Fix + sprej

24 comments
Današnji proizvod o kojem pišem vrlo je poznat u svijetu kozmetike, hvaljen i prodavan (ili postoji neka druga riječ za to? :D). Fix + dolazi u kartonskoj kutiji, a ambalaža je od debela i tvrde plastike i neće vam puknuti ako jednom padne ili nešto slično, a pumpica se može zaključati okretom u jednu stranu što je isto super jer nema straha da će tekućina negdje iscuriti.
Dakle, tražila sam nešto što će moju šminku na licu produljiti, a MAC Fix + sprej viđam po videima youtuberica već godinama. Vjerojatno se prije ne bih sjetila tog spreja i nije me nešto privlačio, ali je frend išao u Veneciju i to mi se činilo vrlo zgodno da uzmem nešto MAC-ovo :D U tom trenutku jedino sprej mi je baš baš trebao pa sam se odlučila za njega. Prije tog sam malo više pročitala o njemu i ustvari po raznim recenzijama shvatila da taj sprej baš i nije nešto što će mi šminku produljiti, ali će sve zajedno nekako stopiti i stvoriti jedan lijepi efekt, a dobar je i za hidrataciju lica. Znam da ovaj proizvod koriste mnoge vlogerice, blogerice, vizažisti, da je i na MAC-ovoj i mnogim drugim stranicama ocijenjen najboljim ocjenama i da većina (kažu) bez njega ne može, ali... 


Na temelju mog iskustva mogu reći da je Fix + bačen novac. Neće vam naškoditi, naravno, ali nikakvu razliku s njime ja ne vidim. Nisam ga koristila samo na sebi, već na više različitih osoba i različitih koža te stvarno mogu reći da nikakvu posebnu razliku ne primjećujem. Špricala sam ga nakon završetka šminkanja, udaljena nešto više od 15 cm od lica. Prvo cijelo lice bude mokro, čak na nekim mjestima i curi (a stvarno nisam prskala blizu lica) te od toga ostane i trag jer se puder malo obriše te dosta treba čekati da se baš potpuno upije, na nekoj koži ostane i ljepljiv osjećaj. Možda mrvu zagladi kožu, tj ako ste nanijeli previše pudera u kamenu ili slično Fix + to stopi s kožom da izgleda prirodnije, ali to je tako samo ako stvarno pretjerate. Ako imate suhu kožu (kao što je moja u to vrijeme bila) neće vam npr. uljepšati ten i zagladiti ljuskice, bar meni nije. Dakle mislim da je dovoljno ne pretjerivati s puderom i Fix + vam neće trebati.

Možda sam očekivala previše od njega (a ipak mislim da nisam), ali što je tu je... Makeup produljiti neće kao što je i očekivano. Ono za što je možda dobar je ljeti kad su velike vrućine pa se njime možete poprskati, ali opet ne vrijedi tih novaca. Za to vam može poslužiti i obična voda ili DIY Fix + za koji ima puno uputa po raznim stranim blogovima, a košta znatno manje. EDIT: u dm-u sam vidjela evian sprej, radi potpuno istu stvar kao i Fix+ te je jeftiniji.

Probala sam ga i za stavljanje pigmenta-glittera na kapke tako da sam prvo poprskala kist i onda stavljala pigment, minimalno proizvoda se uhvatilo na kist i jedva se ljepilo za kapak tako da sam trebala potrošiti dosta spreja za to pa sam se ipak okrenula svojoj essence bazi uz pomoć koje inače stavljam pigmente i glittere. MAC Fix + platila sam oko 150 kn u Veneciji, a količina je 100 ml. Nadam se da je ovo prvi i zadnji MAC proizvod koji me malo razočarao.
SastojciWater, Glycerin, Butylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Caffeine, Panthenol, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Fragrance, Disodium EDTA, Phenoxyethanol.

Hvala na čitanju,
Stela :)
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

24 comments:

  1. Koristim Elfov Make-up mist&set i super zadovoljna sam, uz ovo sto si rekla da fix+ napravi tj da stopi svu sminku da izgleda prirodnije, na meni jos i produlji njezino trajanje. Nemam fix+ pa ne mogu usporediti, ali za 3$ obavlja i vise nego odlican posao :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj ELF-ov sam baš gledala, ali sam odustala od njega jer je bio jeftin pa nekako nisam mogla vjerovati da produži trajanje šminke :D Nije da ne vjerujem jeftinim proizvodima, ali nekako imam u glavi da općenito postoji malo toga što će produljiti šminku pa mislim da će neki skuplji ipak to bolje odraditi :D Ali imati ću ga na umu.

      Delete
    2. Nisam probala Fix+ pa ne znam razliku izmedu njega i ELF-ovog, lako moguce da ti ni taj nebi odgovarao, ali uz cijenu od 3$ nemas sto izgubiti :D

      Delete
    3. Svakako ću pisati recenziju koji god da kupim, iako sumnjam da ću skoroo uzimati nešto tog tipa, ali eto :D

      Delete
  2. I ja sam ovo ljeto kupila fix+ i stuio sculpt puder. To su mi prvi Mac proizvodi i stvarno ne znam reci koji mi je vece razocarenje!! Kao oba su idealna za suhu kozu, prvo sto mi puder naglasi borice koje nisam ni znala da imam (imam 25 god), uzasno je nepostojan i ako se slucajno dotakne po licu puder se skida! a fix + ne znam uopce sta reci.. jedino mi ok djeluje kad ga pospricam po kistu prije kremastog korektora (catrice camouflage) pa mi se korektor malo manje zgrusaje.. nikad vise necu probati nista od Mac-a, iskreno mislim da je to samo za youtuberice koje vec imaju savrsenu kozu pa im ni pomogne ni ne odmogne, a fascinirane su samo zbog toga jer je skupo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam dosta loše o Sculpt puderu i zato sam od njega odustala, a FIX + mi je jedino razočarenje. Sve drugo što sam probala mi je odlično i jako volim MAC usprkos ovome spreju :) Možda da probaš neke druge proizvode...
      A Catrice kamuflaža je na meni već sama po sebi nekako masna i lako razmaziva, tebi nije takva?

      Delete
    2. ispod ociju mi se zna zgrusati, a i zimi mi je koza stvarno dosta suha jos i retin a zimi koristim pa zna ostati flekav.. ja se eto nadam da ce mi fix+ zimi bar malo pomoci sa sminkom..

      Delete
    3. I ja se nadam, ali sve nekako ne vjerujem... Isto sam mu dala više šansi, ali eto ipak je završio u prodaji :)

      Delete
  3. za produljiti trajanje sminke idealan je Diego dalla palma fiksator,sve fino stopi,ucini da puder izgleda bolja i traje 24 sata...takodjer puno jeftiniji od njega al isto jako dobar je i Avon fiksator,cak mi je avonov super za pojacavanje boje sjenila,prije poscpricam kist i super djeluje,,,MAC mi nista ne odgovara i zbilja nisam ljubitelj iako ga drugi hvale al nismo se nasli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam za taj fiksator od Marine Mamić, ali kod mene nema za kupiti D.D.P. kozmetike pa i zaboravim na njega. Čula sam i da je dobar Kryolan fiksator, no mislim da je on jako skup. Na listi mi je prvi NYX fiksator, isto čujem samo dobro, a nije preskup, iako sam razmišljala i o Urban Decay All nighter fiksatoru...

      Delete
    2. pisala je Variola o tom DDP fiksatoru i sjecam se da je rekla da je totalno bzvz jer je to u biti samo alkohol i obicna voda...eee sad....

      Delete
    3. To nisam vidjela... A kažem čula sam samo Marininu "izjavu" o tom fiksatoru :D Mislim da ću uzeti UD fiksator za početak pa ćemo vidjeti... jer sad sam puno recenzija pročitala, kažu da ELF-ov jako smrdi i nije paraben free.

      Delete
  4. Eto, stalno čitam o njemu ( i gledam videe ), toliki hype za ništa. Avonov fiksirajući sprej mi je čista desetka i nedam ga za nikakav Mac!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A ne znam što reći, nije mi jasan taj hype kad meni stvarno ne radi nikakvu razliku. A tooooliko dobrih recenzija ima i stvarno ne kužim... :D

      Delete
  5. Bljuf, uvijek mi je žao kada vidim da je neko dao dosta novca za nešto skroz beskorisno xD :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma nema veze, ja sam ga proslijedila dalje curi koja je svejedno htjela probati :)

      Delete
  6. Fix+ nije fiksator tako da mu nije ni namjena to cime si razocarana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa znam, na početku posta sam i rekla, dakle time nisam razočarana, ali jesam svime drugim :D

      Delete
  7. bed mi je što te mogu pratiti samo preko fejsa, čak niti preko bloglovina ili gfc-a?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://www.bloglovin.com/blog/6858369

      jel to ok? ja ti o tome nemam pojma, davno sam napravila bloglovin i nijednom pogledala :D

      Delete
    2. super, ovako mi je puuuno lakše ;)

      Delete
  8. Negdje sam davno pročitala da ovo uopće nije namijenjeno fiksiranju šminke iako se zove Fix+ nego da više služi za nekakvo osvježenje tako da ne znam zašto ovo uopće spominju u kontekstu fiksiranja šminke. Ja imam Kryolanov fiksator i fakat fiksira, nema ništa da mrda jednom kad se on pošprica. :)

    ReplyDelete
  9. Planirala sam da probaj Fix+ ali sada ništa od toga :D

    ReplyDelete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig