IZ CRNKE U PLAVUŠU

41 comments

Bok drage moje (i dragi :D)! Puno vas me nakon što sam se ofarbala pitalo kako sam to uspjela i što sam radila da sam došla do plave boje. (Inače je moja kosa dosta tanka i ne baš čvrsta, prirodno je svijetlo smeđe boje, jako je svilenkasta i brzo se masti). Za početak ću reći da je to jako težak i (bar bi trebao biti) dugačak proces, što vjerujem svi znate. Promijenila sam puno boja kose,
ali uvijek sam najviše naginjala plavoj. Obožavam plavu kosu i volim kako mi stoji. S obzirom da sam se farbala na crno jedno 2 godine znala sam da će biti skoro pa nemoguće dobiti plavu boju, no stvarno mi je te tamne bilo dosta i nisam se dobro osjećala s njom. Imala sam zamisao da napravimo nekakav balayage, točnije, htjela sam da mi je gornji dio tamniji (izrast), a što dalje ide to je trebalo biti svjetlije (na vrhovima skoro bijelo-platinasto). Neko vrijeme sam pregovarala s frizerkom o tome, no nikako nisam mogla odlučiti što da napravim jer je rezultat bio totalno neizvjestan. Onda sam otišla k njoj u salon gdje mi je oblajhala jedan pramen kose tako da vidimo kako će crna boja odlaziti i to nije završilo previše uspješno. Pramen je bio relativno narančast, a vidjelo se da se ni kosa ne drži najbolje :D Frizerka nije bila za to da se odmah blajham do svijetle nijanse kakvu sam htjela već da idemo postepeno što nisam mogla prihvatiti jer sam se ko majmun uhvatila za svijetlu kosu i gotovo XD. Zato sam bar odustala od one bijele platinaste, no i dalje sam htjela maknuti crnu što je zahtijevalo blajhanje. Tada sam mislila oblajhati se i ofarbati na crveno ili oblajhati se pa ovisno kakva kosa ispadne odlučiti što dalje. Nisam mogla čekati te sam kupila AFRODITA blajh (plavi), hidrogen (ANNYER) i nekakav Syoss izbjeljivač. Blajhala me sestra i za moju dugu kosu potrošile smo čak 3 blajha jer je trebalo dobro prekriti svaki pramen da ne bi ostalo crnih dijelova. Nakon 2 godine farbanja u crno, pogotovo onim jeftinim, drogerijskim farbama, teško je izvući taj pigment van. Jako sam se bojala na šta će kosa ličiti, no nije se uništila i izgledala je po meni super (tekstura). Boja na izrastu je bila svijetlo narančasta, a po cijeloj dužini sam dobila nekakvu tamno smeđu bakrenu nijansu :D Tamo negdje desno vidite i onaj pramen blajhan kod frizerke - on je lijepo izbijelio :D (slika ispod)


Za dan ili dva sam se opet blajhala, no ovaj put sam dodala i kokosovo ulje. Kosa je dosta posvijetlila, no to i dalje nije bilo to. Natrackala sam i taj Syoss posvjetljivač koji je napravio točno ništa. Problem je što su vrhovi uvijek bili tamniji, a to nisam htjela. Slika ispod je nakon kojeg dana, a masna je od kokosovog ulja koje sam tih dana puno stavljala i držala po par sati ili preko noći.


Onda smo nakon par dana napravile još jedno blajhanje i kosa je još više posvijetlila (gornji dio žuto-bijel, a donji žuto-bež), no to je bio presudni trenutak kad sam odlučila stati sa svime jer se kosa dosta uništila. I ovo je razlog zašto biste trebali blajhati kosu kod frizerke ili postepeno. Opekla sam se s time dva puta, ali vjerojatno bih to napravila opet pa neću ništa reći, bolje da šutim!!! :D


Nakon tog kemijanja, jedno 2 tjedna sam kosu namakala u kokosovom ulju i s Dove maskom za oštećenu kosu (ne znam gdje mi je pa ju nisam slikala). U ta 2 tjedna sam imala (ne)dovoljno vremena za razmišljanje što dalje jer s ovom bojom nisam mogla ostati te sam imala sreće što je bilo hladno pa sam stalno nosila kapu i pletenicu :D Odluka je pala na to da crvenu ne želim jer je teška za održavanje, smeđu ne želim jer ju jednostavno ne želim, bijele vrhove ne mogu imat i s tim se moram pomirit', a nisam sve ovo radila uzalud da bih se sad ofarbala na neku boju koja nije plava :D I eto, neka bude tamno plava, normalna, klasična blonde; ma najbitnije mi je bilo da se ubije ovo žutilo. Onda sam se dogovorila s kolegicom frizerkom da me ofarba jer koristi bolje boje za kosu i to je totalno uspjelo. Koristila je KALLOS boje u nijansama na slici ispod, a dodavale smo i Annyer sivu boju da još više ubije žutilo. Taj topli, žuti ton nije potpuno izašao, ali dobila sam lijepu, "prirodniju" plavu. Kao što sam na početku rekla, htjela sam tamniji izrast pa smo se dogovorile da ćemo i to napraviti, ali s obzirom da imam dosta izražen crveni pigment rezultat mi se nije sviđao. Par dana poslije sama sam opet oblajhala izrast, pomiješala KEUNE 1517 boju s KALLOS 7.5 (da ne bude presiva i da što više liči na ostatak kose) i ispalo je odlično, stvarno odlično. Boju sam pogodila i bila je jako slična donjem dijelu kose što mi je bio i cilj.


Kosu njegujem kokosovim uljem koje kupujem u Kauflandu (200g ECIAN - 34 kn, 370g GARDEN - 56 kn), stavljam KALLOS masku Latte i Gliss regenerator u spreju (zadnjih mjesec dana sam zakazala, no sad sam kupila novo ulje i idemo dalje :D)


Od farbanja je prošlo skoro 2 mjeseca, boja je puno žuća nego onda, a izrast je već preočit. Trebala bih novo farbanje, ali s obzirom da mi kosa nije u najboljem stanju bojim se opet ju blajhati (s izrastom ne mogu drugačije). No... to je nova kosa koja nije oštećena pa valjda ne bi trebalo biti problema? :D Kako god, još neko vrijeme ću pričekati, a onda vjerojatno dogovoriti s frizerkom da ona to obavi. Nadam se da će vam ovaj post odgovoriti na bar neka pitanja i biti kolko tolko od pomoći.

Trenutno stanje kose
Imam i ja jedno pitanje za vas koje znate, molim vas da mi napišete je li Olaplex vrijedi samo za vrijeme farbanja (u smislu da čuva kosu) ili već oštećenu kosu može malo "popraviti"?

- Prije nego objavim post želim napomenuti jednu stvar; molim bez osuđivanja, nisam frizer ni profić, ovo je samo moje iskustvo i to je sve. Ako vam je cilj vrijeđati slobodno produžite dalje...

SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

41 comments:

  1. Svaka tebi čast! Meni bi sva kosa (a nije da imam neku grivu) otpala nakon prvog blajha! :D Više mi se sviđaš kao plavuša, nekako si mi kao crnka uvijek djelovala tužno. Držim ti fige da ostvariš što si naumila, jer sam i ja, po pitanju kose i boje nenormalna budala, pa znam kako je to kad se zezneš. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, kad stvarno imam pomalo tužne oči, posebno na nekim slikama :D Ali da, crna me je činila još "tužnijom" :D
      Zato sam i napisala da ne želim osuđivanja i slično, kao što sam rekla, sve sam ovo s blajhom već prošla i sve znam i može mi tko god hoće reći šta hoće, kad je kosa u pitanju opet ću napravit po svome :D

      Delete
  2. Uh, dobre šokove si ti priredila svojoj kosi. :D Ali odlično se držala u procesu, a krajnji rezultat je super! Meni se puno više sviđa ova nijansa na tebi nego crna, crna te nekako zatvori, a ova je pun pogodak! :)

    Tina

    ReplyDelete
  3. Ja sam koristila olaplex, iz jednog bojanja sam prešla iz smeđe (obojane, ne prirodne) u sivu,blajh sam imala više od 3 sata na glavi i da nije bilo olaplexa mislim da bi mi kosa otpala, jedina loša stvar je što je trenutno dostupan samo u frizerskim salonima, postoji tri olaplexa, olaplex no3 se može kupiti za kućnu upotrebu i to je za obnavljanje i jačanje kose općenito, ne za bojanje. Kosa mi je nakon farbanja izgledala isto kao i prije.Svakako preporučujem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E to sam čula, da se 3. može uzeti za kućnu upotrebu. Hvala!

      Delete
  4. Olaplex ti može biti i kao njega nakon bojanja. :D Navodno popravi stanje i tad, ali kao, bolje ga je stavljati kod bojanja (barem je tako meni objasnila prijateljica frizerka). :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tnx. Tako sam i mislila, svakako je bolje spriječiti nego liječiti, ali kasno! :D

      Delete
  5. super,i ja volim plavo,samo sam se najesen u smeđe ofarbala,no sada samsamostalno napravila svijetle vrhove i super mi je,budući sam nature nekakva plavuša,super mi je ispalo

    ReplyDelete
  6. Uff..i know the struggle! Mene svake dvije godine uhvati plavo, i sad sam isto nakon kućne radinosti otišla kod frizerke. Moj ti je savjet da kad ima izrast odeš samo kod frizerke na toniranje (preljev), i ne farbaš uvijek cijelu kosu (sredit će ti izrast, a pepeljast preljev će ti ubit žutilo i mirna si još 4 tjedna...). Preljev te neće uništit. I ja se njegujem kokosovim uljem..prije kompletnog farbanja u plavo, imala sam olaplex s pramenovima i kosa mi je bila ok možda 3-4 tjedna, ali sveukupno - not worth the money. Svakako kupi Keune sivi šampon, i s tim peri jednom tjedno, odlično ubija žutilo!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To sam čula za preljev, a meni to nikako nije jasno... tj. ne znam, nisam probala pa ne vjerujem da je to tak učinkovito (i trajno) kao farba :D Ali vidim da preljev većina stavlja tako da je očito okej :D tnx!

      Delete
  7. Meni super izgleda :)
    A Olaplex se može koristiti i samo kao njega oštećenje kose (bez farbanja), reče mi frizerka.

    ReplyDelete
  8. Pa ti si hrabra žena i ja kažem BRAVOOOOO!!!
    Ne znam koji si hidrogen koristila, ali meni moja najdraža frizerka (kod koje rijetko idem jer je udaljena 600 km) uvijek radi blajh sa 3%, i držim to na glavi po sat i pol. Oke, nije isto; ja furam kratku kosu koja se svako 3-4 mjeseca obnovi skoro u potpunosti, ali mi je radila prijelaz iz crne u plavu u jednom blajhanju. Uspješno. Pa se ti misli.
    Što se same njege sparušene kose tiče, meni najbolje šljakaju silikonski serumi (olival); nije da mi baš nahrane kosu (tu spaljotinu ništa ne može nahranit) i jedna Wella maska, mislim da je za suhu i oštećenu kosu (ljubičasta linija). Uglavnom, odlično ti stoji i izgleda sasvim pristojno. U najgorem slučaju imaš ispriku za isprobavanje fensi preparata za kosu. Ja sam nekidan dobila nekakvu preskupu Phyto kremu za kosu i DRAMA JE DOBRA, ali ne znam koliko bi ti bilo isplativo za tvoju dugu... A što se izrasta tiče, ne moraš blajhati - ja se normalno farbam s onim "agresivnijim" bojicama, i ispada dobro. Malo narančasto, ali bože moj. I za ubijanje žutila - Ehoton <3 ali opet, na dugu kosu bi mogao ispadati malo flekavo i valjda bi potrošila cijelo pakiranje u jednom korištenju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :D Ma joj, hidrogen 12% jer nije bilo manjeg postotka (osim 3), a to nisam htjela :D Nisam isprobala silikonske serume, imala sam ih na umu, ali sam kasnije skroz zaboravila na njih.
      Ma joj, imam izražen crveni pigment i prije sam bila platinasta i nema smisla ništa drugo osim blajha. Evo meni sad raste kosa/izrast i na prijelazu plave i te moje prirodne izgleda narančasto, onak koji fak ako je sve bilo sivo nakon farbanja :D Kužiš, valjd bi trebao biti smeđi tamni izrast i onda plava, ali ne, između se mora nabit neka fujava boja XD

      Delete
  9. olaplex je cudo i to ti toplo preporucam :-) moja kosa je prirodno nikakva i farbala sam se xy puta i proslo ljeto me uhvatilo da se MOOOORAM ofarbat u plavo (iz ofarbane tamnosmede, naravno) i otisla sam u virus kod nas doma, koristile su olaplex pri farbanju i stvarno funkcionira, nisam mogla vjerovat da mi se kosa uopce ali uopce nije ostetila tijekom blajhanja, a ni poslije joj se kvaliteta nije spustila, tipa da je bila ko zvakaca kad ju peres, znas na sta mislim :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zakon, eee baš to, nakon sveg tog farbanja kosa mi je bila ko žvakaća i to je pod prstima onak mekano, reko zakon kak mi je kosa mekana HAHAH yeah right :D Kad sam ju počela sušiti imala sam šta vidjet, a osušit ju? Nemoguća misija :D

      Delete
    2. Bojala sam se s olaplexom iz svijetlo smede(sa upornim narancastim pigmentom) u tvoju boju i (ne)kvaliteta kose mi je ostala ista,sad ,moze se reci da je dobro sto se nije Jos vise ostetila,ali one price o popunjavanju porozne kose itd..meni nije funkcioniralo,kad operem kosu i dalje ju rascesljavam 40min(duga,tanka,valovita kosa)tako da iskreno mislim da to je bolje ic na redovne preljeve(manje moras dirat izrast) i drzi zutilo pod kontrolom 😃 ja cu si narucit onaj wellin toner koji svi vani hvale pa cu probat tonirat s tim, uguglaj si ga,cini se obecavajuc haha 😊

      Delete
    3. E tog je i mene strah, šta me briga kakva mi je nakon farbanja ako će mi kasnije s pranjem opet biti jadna :( :D Zato ni ne vjerujem takvim stvarima, ali možda iapk isprobam s obzirom da su mišljenja baš podijeljena.

      Delete
  10. Olaplex sam ja stavljala sad, stiti kosu tijekom blajhanja odnosno u mom slucaju pramenova i onemoguci blajhu da ti osteti kosu. Stvarno ti se divim, ja se ne bih ni usudila doma blajhat a kamoli toliko puta. Ali mislim da bi ti sad bilo ok otici frizerki , malo ju skrati , vjeruj mi da si samo jako lose cinis ako to ne napravis i kad ces napravit morat ces rezat duplo vise nego da ju sad skratis. I bit ce ti suoer onda i boja i bit ces sigurno zadovoljna kvalitetom kose :) :**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budem ju svakako još rezala, baš si me dobro podsjetila, mogla bih ovih dana :D
      tnx!

      Delete
  11. Ova boja ti puuuno bolje stoji. Imaš jako svijetao ten i sa crnom si izgledala kao mrtvac :P Ugl, ovo je odlično.
    Ja imam prirodno crnu kosu, ali razmišljam o nekoj promjeni, a svaka promjena uključuje blajh pa nisam pametna šta da radim. Strah me obavit to sama, strah me kod frizera, moram još sve dobro promisliti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, haha điz :P :D Tako je i meni, strah me doma, strah me kod frizera i onda odem logikom: bit će mi lakše ako sama zeznem :D

      Delete
  12. Cjelokupan proces sam prosla prije dvije godine,isto tako sve sama,nekako nisam.vjerovala frizerima da ce oni napraviti bas ono sto ja zelim! Sad imam tamniji izrast i predivnu plavu boju (za koju svi misle da je prirodna-ne znaju moje muke),sve sam to sama postigla,nekako vise volim sama eksperimentisati,jer kako kazu sama pala,sama se ubila...Uvijek sam za promijene,kosa ce svakako narasti...i da,predivno ti je plavo,mnogo bolje nego tamno,dosta vedrije izglesas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poptuno se slažem s tobom! Tako i ja razmišljam kad je kosa u pitanju :D Lakše mi tako nego da dam 300+ kn i onda plačem i nekog drugog krivim XD Radije ću sama biti taj krivac :D

      Delete
  13. Pa svaka ti čast, ja lično ne bih imala hrabrosti za toliko drastične promjene. Jedva sam se nagovorila da se i ofarbam za nijanse svijetlije radi onih stalnih "kvaliteta kose će ti nestati" ili "počeće opadati" ili "kad budeš imala sijede ionako ćeš se farbati" haha no evo, i sad koristim farbe na uljnoj bazi. Od srca preporučujem Syoss oleo intense jer mi je kosa življa i mekahnija no ikad. Čak i izblajhani vrhovi više nisu onako suhi kako su bili. :) p.s. ako budeš kupovala, primjetila sam drastičnu razliku u cijenama - CM i DM je nude za oko 9KM, dok je u Didacu redovna cijena 7,10KM. Još uračunaj utorkom onih 10%...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam ja te trgovine ovdje, iz HR sam hehe :) Ali hvala :*

      Delete
  14. Super si ti to napravila. Svaka čast.

    ReplyDelete
  15. Moram ti priznat da malo žalim tvoju kosu, a da se sa druge strane divim toj hrabrosti..ja sam prirodno crna i sad već dvije godine postepeno dolazim do plavog..to je skoro to, ali bio je to grozno dug i zamoran put..sretna sam jedino što mi kosa izgleda kao i dok je nisam počela posvjetljivati :)
    Isto me zeza crveni pigment i za to mogu slobodno reć da nema pomoći, uvijek si ili malo žuta ili narančasta ili neke čudne boje :/
    Bolje ti stoji plavo u svakom slučaju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma znam da se tog pigmenta ne mogu riješiti, to je tak i točka :D Hvala :*

      Delete
  16. plava ti odlično stoji :)
    nego, jel imaš ideju gdje bi mogla naći kričavu ljubičastu ili royal blue farbu za kosu? baš želim napraviti ljubičaste pramenove a nigdje da pronađem farbu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Hmm... nisam sigurna za trajne farbe, ali polutrajne imaš Crazy Colors na Diviana Cosmetics.hr, brzo stigne i nisu skupe :)

      Delete
  17. Predivno ti stoji plava. *.* Napisala si da imaš masnu kosu, zanima me koliko ti se brzo masti nakon blajhanja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvalaa :) To sam zaboravila napomenuti, sad se ne masti uopće :D Iako ja često nešt prćkam po kosi pa se onda malo zamasti, ali ako ćemo iskreno - 95% manje masti hahaha. To mi je jedan + kod blajhanja.

      Delete
  18. Jaoo ne radit to,ja sam prirodno smedja i isla sam se bojat u plavo s Garnier 8.1 pepeljasto plavom za pocetak.Tako su mi preporucili jer sivi ton ubija zutilo.Bila sam tako kao i ti narancasta-zuto-bez.Da sam bila ustrajna dobila bi zeljenu boju ali kosa se jako steti i sve se vidi na kosi.Kasnije sam uzela Annyer kapucino boju i bilo je bas fora,svetlo ali opet ne plavo niti smedje.Par puta sam se s njom bojala i kasnije se stopila s mojom prirodnom tj.izrastom.Misla sam da cu pustit sad samo moju ali dosta sam je skratila,imam i siske.Pukla me sad Annyer dark violet i prezadovoljna sam.Boja je odlicna ali u plavo vise ne.Radije izvuci pramenove pa postepeno u plavo nego spaljena kosa,veruj.Blajh izbija ispod svih farbi kasnije,ziva muka i moraces u tamno.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ofarbala sam se već? :D A napisala sam da iduće bojanje idem frizerki hehe :) Znam na koju Violet boju misliš, lijepa je da :)

      Delete
  19. Plava boja ti puno bolje stoji nego crna!Kako bi očuvala tu divnu dugu kosu slijedeći puta možda da odradìš farbanje kod frizera,čisto da se kosa ne pati:)!

    ReplyDelete
  20. Mnogo ti je lepa ispala ova boja plave i jako mi se svidja tako nesto bih i ja zelela :) zanima me savet ja sam bila nesto izmedju ljubicastog i crvenog ali je sve to bilo relativno diskretno i ne napadno, uhavtilo me ludilo da se ofarbam u plavo i stavila sam blans svuda sem na teme kose i licim na sargarepu jer mi je koren (izrastak jos od crvene kose) plav zatim ide nesto crveno naranzasto i dalje se nastavlja naranzasto sve je sareno i jako ruzno pritom mi ne stoji, frizerka mi je predlozila da se ofarbam u svetlo smedje i da polako stizem do plave, ja se plasim da posle blajhanja meni smedja ma kakva boja bila jednostavno samo ne sklizne sa kose i sve se vrati opet na braon?

    ReplyDelete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig