MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof tekući puder (NC15)

8 comments

Bok svima! Prije jedno 2 mjeseca u naš MAC stigao je novi Pro Longwear Waterproof puder, a na YT-u su ga sve strane blogerice počele recenzirati.
Ja sam ustvari došla po Studio Sculpt, no kad sam vidjela da su dobili novi Pro Longwear isprobala sam ga i odlučila uzeti jer mi se činilo da je to to. I sad nakon skoro 2 mjeseca korištenja mogu s vama podijeliti svoje dojmove.

AMBALAŽA:

Puder dolazi u "gumenoj, tuba" ambalaži što možda nije najluksuznije, no meni je definitivno najdraže jer to znači da ću sav puder iskoristiti, dok u staklenim bočicama to baš i nije slučaj. Iz tubice izlazi normalna količina tako da ne trebate posebno paziti pri istiskivanju, mislim da vam neće iscuriti previše. 


NIJANSE:

Najsvjetlija nijansa ovog pudera je NC15/NW15. To me malo uplašilo jer sam u SFF-u NW10, no probala sam NC15 (mislim da NW15 nije bilo, a i čini mi se da mi bolje stoji 
žući puderi) i nijansa je odgovarala. Prodavačica mi je rekla da se može dogoditi da malo oksidira, no tu činjenicu sam ostavila sa strane i uzela ga usprkos tome :D Ono što mogu reći je da su nijanse ovog pudera svakako svjetlije od nijansi Studio Fix Fluid-a pa uzmite veći broj nego inače (kao ja; s NW10 na NC15). Puder oksidira, da, ali to nije tako vidljivo i meni osobno ne smeta, izblendam ga prema vratu i super. 


NANOŠENJE, TEKSTURA, FINIŠ:

Nanosim ga buffing kistovima ili prstima (rijetko jer to ne volim) i pokušavam biti što brža jer mi se čini da se brzo lijepi za lice. Ipak, blendanje nije problem i uvijek ga uspijem lijepo nanijeti. Puder je srednje gustoće; nije ni potpuno tekuć, ali ni gust ili kremast, baš neka sredina. Mislim da je ova tekstura jedna od boljih za moju kožu (u zadnje vrijeme se dosta sjajim, ali i dalje ima dehidriranih dijelova). Od Studio Sculpta je rjeđi i više tekuć, a od Studio Fix Fluida je malo kremastiji: znači ne baš gušći, nego nekako kremastiji. Stari PRO LONGWEAR nisam isporbala pa ne mogu uspoređivati.
Finiš koji ostavlja mu je jedan od najvećih pluseva. U početku se jako sjajim, a kroz nekoliko minuta, kada se stopi s kožom, postaje polumat, no i dalje imam onaj zdravi sjaj u licu i to mi se jako sviđa. Malo mi istakne dehidriranost tamo gdje je jača (područje brade gdje imam i liniju u koju se sve uvlači), ali i to je skroz nebitno u usporedbi s drugim puderima. Oko očiju mi ne naglašava puno linijice i suhoću, kao ni oko nosa. Na koži uopće ne izgleda cakey, napadno, umjetno ili tako nešto, a mislim da je to svima jako bitno kod pudera.

Trag nakon šilterice :D Puder se jako malo obrisao, a inače bi mi se uvijek potpuno obrisao.
TRAJNOST, VODOOTPORNOST:

Kroz nekoliko sati lice mi se više sjaji, tj. T-zona pa možda nije najbolji izbor za masnu kožu, ali u kombinaciji s puderom u kamenu, tko zna... Ja ga setiram puderom u prahu na T-zoni (čelo ne) i ispod očiju, no jaaako malo. Kad sam kupovala ovaj puder razmišljala sam o tome kako će sad ljeto, vrućine, ja se jako znojim pa bi bilo dobro probati po prvi put neki kojem u opisu piše "Waterproof". I stvarno je! Oduševljena sam, malo je reći! Tuširala sam se i naravno da je voda dohvatila neke dijelove lica - ništa se nije pokvarilo, no znojila sam se kao luda (posebno ovih zadnjih paklenih dana) i puder se nigdje nije obrisao. Inače kad se znojim ne mogu to tako ostaviti pa moram proći maramicom da taj višak skinem, UVIJEK uz znoj obrišem i puder, a na licu ostanu fleke, a ja bez pudera ne mogu ni ljeti (oviis kud idem jel). I sad sam tako tapkala maramicom (čelo i iznad usana - to su moja znojna područja :D), pudera je malo ostalo na maramici, ali lice je izgledalo odlično. Bez fleki, sve je i dalje bilo ujednačeno i suho. Ma ja presretna! Bila sam i na jednom treningu, sat vremena skakala i znojila se, brisala se - puder je izgledao super. Čak mi ni crvenilo nije jako izbilo.

Nakon treninga.
PREKRIVANJE:

Puder ima srednje prekrivanje, a meni je to dovoljno, ne volim najjače prekrivanje jer mi djeluje umjetno i mislim da je nepotrebno. Za crvenilo na obrazima znam dodati i drugi jako tanak sloj. Ispod pudera, kao i uvijek, na prištiće i mrljice stavim malo Catrice kamuflaže kako bi sve izgledalo lijepo i ujednačeno.


Kopirano s Paula's Choice stranice:

Ingredients:

Aqua/Water/Eau, Dimethicone, Methyl Trimethicone, Dimethicone Silylate, Butylene Glycol, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Phenyl Trimethicone, Polymethyl Methacrylate, PPF-12/SMDI Copolymer, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Lecithin, Caffeine, Triethyl Citrate, Methicone, PEG-10 Dimethicone, Laureth-7, Silica, Magnesium Aluminum Silicate, Triethoxycaprylylsilane, Polysilicone 11, Xanthan Gum, Sodium Chloride, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Disteardimonium Hectorite, Caprylyl Glycol, Hexylene Glycol, Zinc Stearate, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate [+/- Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499)].
KOLIČINA, CIJENA:

Minus ovog pudera je količina, ili cijena, kako god hoćete. Za skoro 260 kn dobijete 25 ml pudera što je jako malo, tj. jako skupo :D Ipak , ja ću ga kupiti opet jer mi je dosad najbolji puder. U kombinaciji sa Studio Sculptom (koji sam kupila naknadno) izgleda još ljepše, ali je tada malo manje postojan. 

Jeste li vi isprobale ovaj puder ili možda planirate? :)

Pozz, Stela
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

8 comments:

  1. Mislim da ovaj puder ipak previše košta za tu malu količinu, a još i oksidira. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, puno je, ali meni se isplati. Ako si osoba koja lako nađe puder i u drogeriji to je odlično, ja nažalost nisam jedna od tih :D Imam vrlo svijetlu put i specifičnu kožu.

      Delete
  2. Jao, nikada nisam mislila da bih mogla dati toliko puno novaca na nekakav puder, a gle me sada posjedujem MAC Prolong wear tekući puder koji me koštal 270 kuna haha, ali dobro odličan je za svadbe ili tako nešto zbog dugotrajnosti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isto sam mislila za ruževe, a sad... HAHAH :D

      Delete
  3. Meni bi bas trebao ovakav puder jer se isto kao i ti znojim po licu pa mi svaki sklizne s lica...malo je preskup, al ako drzi na licu usprkos znojenju isplati se kupiti..posto sam iz rijeke ne moguće mi ga je kupit, ovako preko interneta se ne usudim jer se bojim za nijansu...poludila bih da ga kupim za te novce a da mi nijansa ne odgovara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se jako znojim iznad usana i to mi toliko ide na živce. Tamo se baš vidi kad puder skizne, ali evo s ovim samo prođem maramicom i dobro izgleda, nikad se ne skine u potpunosti i nisam flekava.

      Delete
  4. Čini se baš dobar, isplatilo bi se uložit :) Mene baš interesira onaj njihov Pro longwear korektor jer kažu da je jedan od najboljih. Al tko zna bi li prekrio moje kolutove :D

    ReplyDelete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig