NYX Contour & Highlight paleta

22 comments
Slika ima neki slabi efekt samo zato što je u originalu jaaako mutna (a ovo je jedina fotka s paletom jer je baterija krepala u tom trenutku) :(
Bok svima :) Nedavno je izašla nova NYX paleta za konturiranje, a kao što znate u zadnje vrijeme je konturiranje veliki hit pa nije čudo da skoro svaki bolji brand izbacuje kozmetiku za tu namjenu.
Od negdje 12. mjeseca ja lovim ABH paletu, no uvijek mi je nekako pobjegla te sam na kraju odlučila uzeti NYX-ovu s obzirom da je jeftinija, dostupna odmah, a ima više nijansi.

Paleta dolazi u kartonskom pakiranju, a sama ambalaža je plastična i jako čvrsta, uz to se i jako teško otvara, no i to ima svojih prednosti, zar ne? :D


U paleti se nalazi 8 nijansi; 4 za highlight i 4 za konturiranje. Svaki pan moguće je izvaditi i zamijeniti drugom nijansom koje se valjda mogu kupiti posebno, ali u to nisam uvjerena. Pan-ovi su stvarno veliki, očekivala sam manju paletu kako to uvijek ide (na kompu izgleda veliko, a kad dođe vidiš kako je malo). Svi "puderi" se jako truse i to je jedan od (malo) nedostataka. Zbog toga je potrebno tapkati kistom i biti pažjiviji, no usprkos tome tekstura je nekako mekana i puterasta što mislim da možete vidjeti na fotkama pudera izbliza jer su već korišteni.


Isto tako, svi puderi su jako pigmentirani i potrebna je vrlo mala količina za korištenje. Izbor nijansi je super i mislim da će svima odgovarati, a nijanse koje vam ne pašu odlične su kao sjenila što mi je bio dodatan plus pri kupnji. Trajnost je također izvrsna i ne morate se brinuti da će vam se išta obrisati s lica. U nastavku ću se osvrnuti na svaku nijansu posebno :)


(napravila sam i video tutorial, tj. demonstraciju kako koristim ovu paletu - video )

h - Highlight / c - Contour:

h1 - Pearl/white toned powder (shimmer) - vrlo svijetal highlighter, toliko da imam osjećaj da je čak na meni prebijel u nekim trenucima što znači da je za stvarno svijetlu, svijetlu put. Vjerojatno iz tog razloga malo teže ga je blendati, ali na mojoj koži izgleda odlično. Sjaj je izvanredan, nema šljokice već daje pravi highlight vašim obraščićima :D U zadnje vrijeme moj top highlighter.


h2 - Nude toned powder (matte) - vrlo svijetal puder za fiksiranje korektora/pudera ispod očiju (ili gdje već želite). Sviđa mi se finiš, ne isušuje što je kod mene veliki plus i lijepo izgleda na licu. Također moj favorit u zadnjih par tjedana.


h3 - Banana toned powder (matte) - žućkasti puder za srednju i tamniju put iako ni na meni nije tako žut da bi to netko primjetio iako sam prije kupovine palete čula da je baš vidljiv na svijetloj koži, no eto zato je najbolje sam isprobati, meni se pokazao dobrim. Lijepo posvijetli područje ispod očiju.


h4 - Peach toned powder (shimmer) - breskvasto zlaćani highlighter za malo tamniju put. Nisam ga isprobala na svom licu jer mi je sigurno pretaman iako nije toliko sjajan kao prvi highlighter. Mislim da je ovo odlična nijansa za oči :D A na preplanulim curama izgleda odlično.


Svi na okupu:


c1 - Soft brown with red undertone (matte) - srednje smeđa mat nijansa, vrlo topla i odlična kao bronzer. Daje toplinu licu, nije narančast i stvarno mi se sviđa efekt. Jako podsjeća na Too Faced Bonjour Soleil bronzer. Djeluje tamno za nas svjetlopute, ali ja ga nosim u manjoj količini i super je.


c2 - Neutral brown (satin) - srednje smeđa nijansa, vuče na malo hladniju od prethodne, ima pomalo satin finiš, vrlo je mekane teksture i super za bronziranje lica (ajme koja riječ XD).


c3 - True taupe (matte) - odlična nijansa za konturiranje svjetlije i srednje puti. Sviđa mi se što nije ni pretopla ni prehladna jer ne volim niti jedno niti drugo. Malo podsjeća na ono popularno rumenilo "Taupe" baš od NYX-a, ali mislim da je "Taupe" dosta hladnije i sivkastije pa ga zbog toga nikad nisam htjela ni kupiti, jednostavno mi se ne sviđaju takve boje na licu pa radije izbjegavam konturiranje. Ova nijansa je zato odlična! Favorit.


c4 - Deep brown (matte) - tamno smeđa mat nijansa. Namijenjena crnkinjama i tamnoj puti tako da se kod mene sigurno neće koristiti, ali je to nijansa koju obavezno koristim kao sjenilo tako da opet plus! :D


Svi na okupu:


---- Paletu sam nabavila preko Diviane i to upitom na facebook stranicu jer ju još nemaju na web shopu. Cijena palete je 250 kn, poštarina 20 kn, a ako potrošite 300 kn poštarina je besplatna, stoga sam ja to iskoristila i uzela još jedan ruž jer se svakako više isplati :D Paket je stigao za svega dva dana na adresu što posebno ističem kao plus jer sam užasno nestrpljiva kad su paketi u pitanju :D

Baterija je krepala pa nemam drugačije fotke, ovo je snapshot :D
Imam i novo osvjetljenje pa me zanima što mislite? :D

LINK na video :)

Konturirate li i vi, jeste li isprobali koju paletu za konturiranje? :)

Pozz, Stela
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

22 comments:

  1. ajao super recenzija bas je merkam :) inace koji ti je to ruž na usnama ? :)

    ReplyDelete
  2. Imam Nyx Contour Duo i kako sam tamnoputa, meni savršeno odgovara. Nisam ljubitelj konturiranja na dnevnoj bazi i pretjeranog konturiranja, za posebne prilike da :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niti ja, konturiram samo za posebne prilike i u videima zbog fotki :) Mislim da se i u videu vidi da slabo konturiram :D

      Delete
  3. Meni se baš sviđa paleta, boje su jako lijepe i iskoristive , iako sad nekako za ljeto želim MAC bronzer s glow efektom, baš mi se to sviđa u zadnje vrijeme, otkad sam vidjela kod Carli Bybel ne mogu prestati misliti na to :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja pak volim mat bronzere + highlighter, ne mogu bez hajlajta nikako haha!

      Delete
  4. Ova paleta ide na popis za kupovinu :D

    ReplyDelete
  5. Znači nisam ni znala za ovu web stranicu :OOOOO Baš idem pogledati što ima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, super su, ima dosta toga od NYX-a :) Ostalo mi nije previše zanimljivo.

      Delete
  6. Sad si me zainteresirala ali morat ću se strpiti :D

    ReplyDelete
  7. Paleta je super, gledam je vec duze vreme ali nikako da je kupim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako sam i ja, ali dobro nova je još na tržištu, ne moramo se bojati da će ju povući :D

      Delete
  8. predivna je paleta, ali mislim kad bih ju kupila više bih ju koristila kao sjenila jer su mi boje predobre hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se za to možda previše trusi i nekako mi teško koristiti ju za to kad znam što joj je namjena haha, užas :D

      Delete
  9. Nisam ni znala da NYX ima svoju paletu za konturiranje! Predobro, trebala bih ju kupiti :D Inače, NYX ima zaiste dobre proizvode tako da se ne čudim da je i ovaj dobar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, da, nije nešto posebno poznata pa ako ne pratiš baš strane vlogerice nije čudno da nisi čula. I meni :D

      Delete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig