Mini New In - MAC i H&M (+ putopis :P)

32 comments

Bok svima! Ajd' prvo mali uvod u moj jučerašnji dan, može? Ako vam se ne čita - no problemo, preskočite dolje na slike i opise :D 
Jučer sam nakon jedno 2-3 godine napokon bila u Zagrebu pa je to značilo i nekakav shopping, naravno :D Dečko i ja već duže planiramo odlazak jedan dan, no stalno nas je nešto sprječavalo. I tako u ponedjeljak cijeli dan pada kiša, ja sva tmurna, dosadno mi i on kaže kako ne radi u utorak zbog vremena pa možemo do ZeGe-a i prvo sam iz za*ebancije rekla "ajmo!", a s obzirom da nismo previše spontani i sve planiramo nisam mislila da ćemo stvarno i otići. Na kraju smo kasno dopodne krenuli za ZG. Prvo smo pred Zagrebom produžili ravno umjesto da smo skrenuli na Istok pa je počela panika (jer smo prvi put išli autom i ne znamo ulice niti išta drugo). Kad smo došli do grada i krenuli se voziti onim usr*nim jednosmjernim cestama mislila sam da će mi srce stat, još kad sam vidjela tramvaje i gužvu, uhh... Koja seljanka, ha? :D Mislim, šta da vam kažem, bila sam puno puta u ZG-u, ali uvijek vlakom i nikad se nisam vozila autom po centru tako da je meni to sve skupa bilo stravično, još pogotovo kad dodaš da se radi o meni kojoj je drugo ime paničar :D Kada smo stigli u garažu Cvjetni i jedva našli parking - odahnula sam (no puder mi se topio s lica XD). Odmah smo se zaputili u MAC jer je to valjda bio i najveći razlog dolaska u ZG. Po prvi put sam bila u MAC-u (ikad) i onako, manji je nego što izgleda na fotkama. Bitno je da sam skoro sve što sam htjela uspjela pregledati i isprobati i bila sam gotova za jedno sat i pol sa svime, dok me P. strpljivo pratio :D Ruževa ima jako puno i ne vide se nazivi nijansi, a ja sam imala tu sreću da sam sve ruževe koje sam tražila na netu i planirala kupiti odmah i izvukla, očito su mi se jako svidjeli :D 


Kad sam sve što sam htjela "pobacala u košaricu" odlučila sam uzeti još i kist 224, došla na blagajnu pitati cijenu, kad ono 260 kn, samo sam rekla "Oooo to nećemo :D", i prodavačica se nasmijala jer joj je sve bilo jasno :D 


Poslije MAC-a smo išli u drugi MEK - McDonald's, a potom do H&M-a gdje me ponuda užasno razočarala. Ima hrpe stvari, lijepih stvari, ali ništa što bi mi se posebno svidjelo, a sve majice koje su mi bile lijepe su jako kratke :( Hlače uopće nisam vidjela, svega par modela, nemam pojma kako to. Za muške je izbor još gori. Uzela sam si majicu i rajf koje sam već davno gledala na stranici. 


Još smo bili do Mueller-a (jedva jer sam dobila faking žuljeve od onih Vansica) gdje sam htjela uzeti dugoželjeni YSL Rouge Volupte ruž, no razum je presudio pa sam odustala :D Prvi put sam vidjela i Illamasqua counter ili štogod, sve je nekakvo zmazano i ne sviđa mi se, ali ruževi su kao i uvijek prepredobri.
Na putu prema doma smo opet fulali jednu ulicu i završili na trgu kralja Tomislava, u onoj gužvari, no ajde i to je prošlo :D Za drugi put znamo :D Kakav god moj grad bio, znam da mi je promet ovdje draži hahaha. Bacam se sad na stvari koje sam uzela jer ste zbog toga i došli :D

H&M Divided siva majica - htjela sam baš ovakvu običnu majicu (kojih kod mene nigdje nema za kupiti), no izbor boja je bio užasan pa sam uzela nešto što je najviše u mom stilu (inače nosim samo bijele majice XD). Cijena joj je 70 kn (tu mač bat hu kers?).

H&M Divided flower rajf - već dvije godine želim flower tijaricu, ali neku nosivu i na rajf (a ne gumu koja ide oko glave), no sve su preskupe ili prenekvalitetne tako da sam ovu uzela čim sam ju stavila na glavu :D Odlična je! Čvrsta, jeftina i super stoji. Platila sam ju 50 kn.


MAC ruž Fleshpot - došla sam s namjerom da uzmem dugoželjeni Blankety, no kad sam ga probala razočarala sam se jer je na meni baš pravi nude (da se razumijemo, za mene Honey Love i Velvet Teddy nisu nude već smeđi ruževi jer sam jako svijetle puti), a ja volim svijetle nude ili rozkaste nude nijanse. Gledala sam još malo nudače jer mi ih fali i ovaj mi se jako svidio, a kada sam vidjela da je to Fleshpot baš sam bila nekako sretna jer je to jedan od prvih ruževa ikad koje sam htjela kupiti, no mislila sam da se može nabaviti samo u PRO shopovima (koliko znam tako piše i na njihovoj stranici). Cijena - 148 kn.

MAC ruž Please Me - želim ga već neko vrijeme, sada sam ga probala i samo potvrdila svoju želju :D Prava srednje roza, dnevna nijansa :) Mislim da mi baš dobro stoji haha :D Cijena - 152 kn.

MAC olovka za usne Hip 'N' Happy - imam par MAC olovaka na wish listi, no za ovu sam znala da ću ju kupiti ako to bude to - i to je bilo to. Najljepša nijanse roze ikada, obožavam <3 Ide uz sve moje najdraže ruževe i sve mi se čini da ovo neće biti zadnja MAC olovka. Cijena - 126 kn.


MAC Prolongwear Nourishing Waterproof puder NC15 - cilj mi je bio kupiti Studio Sculpt, no i isprobati ovaj ako su ga dobili jer je to novi MAC-ov puder. Ispalo je da su mi i nijansa i tekstura novog Prolongwear-a bolji pa sam se odlučila za njega, no čula sam da oksidira pa me toga strah. Bilo mi je teško kupiti ga zato jer je jedan od skupljih pudera, a dobijete samo 25 ml - najmanje dosad :( Dok kod Studio Sculpt-a dobijete 40 ml za istu cijenu od 257 kn što je opet neuobičajeno velika količina pudera. Tek ću ga isprobati (u trgovini sam samo malo na bradi) pa ćemo vidjeti, držim si palčeve da bude dobar. Cijena - 257 kn.

MAC pigment Vanilla - ovaj pigment sam znala da ću kupiti i prije nego što sam ušla u trgovinu jer bez njega ne mogu živjeti :D Imala sam malu količinu u jednoj posudici i to sam potrošila neki dan, nakon 5 godina! Da, dobro ste pročitali. Vanillu koristim pri svakom šminkanju, i sebe i drugih, i kad je u subotu više nisam imala, a imala sam par šminkanja - poludila sam :D Cijena - 173 kn.

MAC MSF Soft&Gentle - kad mi je ostalo zadnjih 200kn+ nisam znala što uzeti jer previše toga želim. Razmišljala sam da trebam korektor za šminkanje, a trebam i primer i tuš mi je pri kraju i htjela sam onaj kist 224... Nakon nekoliko ... mozganja, P, je rekao da me u MAC-u nije htio požurivati, ali da su se sad već dva puta izmjenili i kupci i zaposlenici pa da odlučim već jednom i ja ko iz topa "Uzimam Soft&Gentle!". Uvijek kupujem pažljivo, brojim svaku lipu, ali ponekad si dam oduška jer znam da će me nešto posebno razveseliti, a tako je bilo s ovime. Nije da mi je highlighter trebao, ali željela sam ga imati, i obožavam highlightere, i svima sam dotakla dno što znači da je bilo vrijeme za još jedan :P Sad me jedino brine da će mi biti malo pretaman, ali mislim da svemu tražim manu pa ja zamišljam da je taman; ah, komplicirane osobe... Cijena - 243 kn (ne meni, nego highlighteru).


I to je sve, nadam se da vam se sviđa moj shopping. Količinski mali, novčano velik :D Ipak, nije mi žao ni kune jer sve što u MAC-u kupim meni odgovara, sve koristim i jednostavno vrijedi u mom slučaju. 

Pozz, Stela :)
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

32 comments:

  1. Ajme koliko divnih MAC stvarčica si kupila :D

    ReplyDelete
  2. Slinim! :D Odlične stvarčice, jako mi se sviđaju boje ruževa a voljela bih vidjeti i recenziju ovog pigmenta. :) Ma nek si se razveselila i highlighterom, samo jednom se živi! ;) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recenziju ću pisati, zaslužio je :) Highlightere obožavam <3

      Delete
  3. Šteta što nisi otišla u Illamasqua store...bila si par koraka od njega...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam htjela ništa iz Illamasque, već dugo me taj brand ne zanima jedino što volim njihove ruževe, no uvijek se odlučim za MAC. No putem sam razgledavala hoću li negdje vidjeti njihov store i nisam ga vidjela baš nigdje? :-/

      Delete
    2. Nema tamo više Illamasqua storea, zatvorio se. Imaš Illamasqua counter u Mulleru na trgu jedino.

      Delete
    3. Illamasqua dućan najnormalnije radi u Petrićevoj, dvije ulice prema Trgu od MACa.
      Možda misliš na onaj na Cvjetnom...

      Delete
  4. Divan new in :D obozavam ovu vrstu postova :)
    A za promet u Zagrebu.. grozan je. Haha kratko i jasno :D nekad mi je i pjeske prevelika guzva, a ne zelim ni zamisljati odlazak u centar autom :D svaka cast, treba imati puno zivaca za to :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, i ja :D
      Hahah užas da, istina, svaka čast Peri, rekla sam mu kasnije da sam bila na njegovom mjestu ja bih stala s autom posred ceste, počela plakat i nazvala policiju ili hitnu da dođu po mene HAHAH

      Delete
  5. :))) super post, obožavam pročitati nešto iz čega se na kilometar vidi koliko je ta osoba uživala u doživljaju! I mene je iznenadilo da je dućan nekako manji nego na slikama, ja ga tek moram dobro ispregledati, prvi put je najviše vremena otišlo na šminkanje pa sam shopping dio obavila na brzinu...Vanilla pigment je preeedivan. I ja sam potrošila svoj mali samplić ali mislim da ću si nać dvije tri osobe da ga zajedno kupimo full size jer realno ja ga na se bi ne bi potrošila za pet života :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da se vidi :)
      U biti ni ja nisam pogledala svaku sitnicu jer nismo imali previše vremena i već mi je bilo neugodno koliko sam dugo hodala i istraživala. Ma ja volim i ambalaže pa i da ga ne trošim puno opet bih sama uzela hahah :D

      Delete
  6. Dobro obavljen shopping...joj koliko samo ja njihovih ruževa imam na wishlisti,plače mi se dok ih gledam na njihovoj stranici i na YT-u.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja više nemam puno, jedno 5 najviše :D Skupila sam ih dosta, a neke ću uskoro morat ponoviti :D

      Delete
  7. super kupovina, isto imam please me i obožavam, ali sad si me zainteresirala za ovu olovku, samo moram vidjeti kakva je uživo, preko slika skroz moja nijansa :)

    ReplyDelete
  8. Please me je predivan, želim, stavljam na popis :)

    ReplyDelete
  9. ja želim vidjeti soft & gentle na tebi :D tu smo po bljedoći, pa me zanima jel pretaman :D

    i recenzija Vanilla pigmenta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Danas sam ga pokušavala uslikati, ali teško... Nadam se da ću uspjeti, uglavnom nije pretaman, daje preplanulost, ali nije pretaman, dečko je rekao da se dosta sjajim i da izgleda bolje nego kad sam sva blijeda :D

      Biti će recenzija!

      Delete
  10. MAC <3 Bila sam jednom tamo i toliko sam se naživcirala koliko je neodgojenih ženski tamo bilo da sam samo izašla van... Ali svakako ću si priuštiti pro longwear puder jer sam čula da je odličan za masnu kožu, a i imaju tamnije žute nijanse tako da si držim fige da konačno nađem odgovarajuću nijansu pudera :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha, mene ti ništa ne može naživcirat toliko da bih izašla iz trgovine, a pogotovo MAC-a :D Inače, ruževi su u baš lošem stanju, zgnječeni i teško ih je onda za isprobati (neki) :D Da, MAC ima baš žute nijanse :) Za Prolongwear ne znam, ja sam mislila da je on za normalnu kožu, a Studio Fix Fluid za masnu i mješovitu.

      Delete
  11. Koliko divnih stvari si kupila *-* Dragi i ja planiramo u 12. mjesec ići par dana u Zagreb i iako to nije ni blizu ja već pišem liste :D :D
    Moram i ja prokomentirati promet u Zagrebu. Iako živim u Splitu gdje ljudi kao luđaci voze, ne poštuju pravila i preživčani su ipak mi je u Zagrebu promet gori :D Ljudi toliko brzo voze da je mene bilo stvarno strah hodati jer sam samo čekala kada će netko naletjeti na mene :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kužim te, ja ću možda opet ići za svoj rođendan koji je u 8.mj, dao Bog :D
      Eto nisam jedina, i mene hahah

      Delete
  12. WOW! Divan Mac haul! Baš me zanima ovaj novi puder. Planiram isprobat olovke za usne od Mac-a, a nešto me vuče da isprobam i ova nova extra dimension sjenila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene zanimaju ta sjenila, ali sumnjam da ću išta uzimati, ja bih da imaju još više pigmenata jer mi tone nema premca :D

      Delete
  13. Jooj ruževi i highlighter su mi naaj :) Krasan shopping :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj put ne mogu odlučiti, ali ruževi i highlighteri imaju posebno mjesto u mom srcu pa onda... :D hvala!

      Delete
  14. ne znam zasto ali ja sam cijelo vrijeme bila uvjerena da ti živiš u Zg-u, nezz odkud mi to hehehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda zato što nigdje nisam pisala gdje živim, tako ja za sve koji ne govore odakle su "zabrijem" da su iz Zagreba :D

      Delete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig