Puderi za vrlo svijetlu put (jako prekrivanje)

15 comments

Ovaj post sam imala namjeru pisati negdje oko Božića, no nisam stigla pa sada dolazi na red, zato je pozadina pomalo božićna :D Već mi nedostaje to vrijeme :(
Tekućer pudere počela sam koristiti tek prije negdje 2 godine, do tada sam koristila pudere u kamenu i mousse pudere koji uopće nisu lijepi na suhoj koži i daleko od toga da mi je nijansa odgovarala, no dobro, tada se time nisam zamarala i to je iza mene. Znam koliko je (svima) teško pronaći odgovarajući puder u drogeriji, a pogotovo nama koji smo svijetle puti. Uglavnom pudere isprobavamo na ruci, pod onim groznim svijetlom, većina pudera oksidira... Moj savjet je, ako već isprobavate na ruci, malo vani prošetati, vidjeti kako će se puder ponašati i tek onda odlučiti odgovara li vam jer će dotada već oksidirati (ili neće) i vidjeti ćete nijansu na prirodnom svijetlu (zato nemojte ići navečer isprobavati). Ako možete, isprobajte puder na licu, točnije na čeljusti, tako da blendate od polovice obraza sve do vrata. Najbolja opcija je pitati prodavačicu smijete li malo testera ponijeti kući - preliti u prazno Kinder jaje ili praznu kamuflažu ili tako nešto :D Doma isprobate na cijelom licu i tako će odluka sigurno biti najbolja.
Isprobala sam puno pudera koje se može kupiti kod mene u gradu i stvarno mi nijedan nije odgovarao, dok nije došla Max Factor CC krema (40 Fair) koja mi je mrvu preroza, no svejedno ju nosim jer to nije toliko primjetno i sviđa mi se na mojoj koži. Druga krema je također CC od Bourjois-a (31 Ivory), ona mi je pak malo prežuta, no isto ju mogu iznositi. To su malo lakše podloge koje bolje izgledaju na suhoj/normalnoj koži pa to imajte na umu. Obje imaju oko 30 ml i do 100 kn su.
Da se vratim na temu posta... Izabrala sam 4 pudera o kojima bih vam nešto rekla i tako olakšala potragu. Neki su jeftiniji, neki malo skuplji, no mislim da vrijedi uštediti za bolji puder, pogotovo ako vam je teško pronaći dobru nijansu. Pa krenimo...


CATRICE ALL MATT PLUS (010 Light Beige) - puder namijenjen masnoj koži, predviđen za suzbijanje sjaja. Ne mogu o tome puno reći jer imam suhu kožu, no s njime svakako ne dobivam dewy finiš. Lagano se hvata za suhe dijelove, uvlači se brzo u borice i linijice, no sve to bi neki dobar primer vjerojatno mogao riješiti. Po meni bi ovaj puder bio dobar za mješovitu kožu, nisam baš sigurna da bi masnoj uspio kontrolirati sjaj. Prekrivanje mu je solidno, rekla bih srednje. Nijansa je žuta, ali mi čak na prvu djeluje sivkasto. Za mene je malo prežuta, no mogu ga nositi, nisu to neke velike razlike između vrata i lica. Ako tražite vrlo svijetal, a jeftin puder ovo bi mogao biti dobar izbor za vas. Provjerite ga u Mulleru, cijena je oko 60 kn za 30 ml.


REVLON COLORSTAY (110 Ivory, 150 Buff) - također namijenjen masnoj koži, iako ima i verzija za suhu, no čula sam da su sve nijanse tamnije te ga zato nisam ni proučavala (kod mene Revlona nema pa nisam mogla isprobati na sebi). Ostavlja mat finiš na licu, dugo traje, ne briše se tako lako, prekrivanje je srednje do jako, no lako će vas zacementirati upravo zbog toga što je tako težak. Imate veliki izbor nijansi, no ja se u ovom postu držim najsvjetlijih. 110 Ivory sam koristila oko godinu dana, malo više, dok nisam shvatila da mi je jednostavno preroz, tako da ako ste rozog podtona svakako probajte ovaj puder. Vrlo je svijetal, ali dosta vuče na rozo, s vremenom mi još i oksidira na rozo. 150 Buff sam imala doma dosta dugo u svrhe šminkanja drugih, uopće na njega nisam obraćala pažnju pa sam isprobala i zaključila da mi bolje paše od 110 Ivory. Ova nijansa više ide na žuto, ali mi kao i Catrice vuče na sivkasto što se lako riješi bronzerom i ostatkom makeup-a ako vam se to dogodi. Meni je u svakom slučaju draže da vuče na sivo nego na izričito rozo/žuto jer sam neutralna (po mojoj procjeni) i onda mi ovo uz sav ostali makeup bude okej. Dakle, nijanse su otprilike jednako svijetle, no razlikuju se u podtonovima. Cijena ovih pudera je oko 100 kn, malo više, za 30 ml.


MAC STUDIO FIX FLUID (NW10, NC15) - mislim da je ovaj puder vrlo sličan Revlonu po teksturi, izgledu na licu, čak i trajnosti, iako mi MAC ljepše izgleda na koži nakon jedno 6-7 sati. Ovaj puder također ima srednje-jako prekrivanje, a ne mogu reći da vidim neku razliku u gustoći MAC-a i Revlon-a i na licu su mi jednako "teški". Da se razumijemo, volim pudere s jakim prekrivanjem i nije mi problem nositi takve ni tokom dana. Nijansa NW10 bi trebala odgovarati Revlonu 110 i bojala sam se da će također biti preroza, no nije. MAC je više neutralna nijansa (neutralno roza), mrvu oksidira nakon par sati, ali to je stvarno neznačajno. Od svih pudera koje sam dosad probala ovaj mi je najdraži, a nijansa odlično pogođena. NC15 bi trebao više naginjati na žuto, mrvu je tamniji, ali mislim da bih i njega mogla iznijeti jer je sličan Revlonu 150. Cijena ovog pudera je 150 kn u SAD-u, a u Europi otprilike 230 kn. MAC se otvara i kod nas ovaj mjesec pa ćemo vidjeti cifre, nadam se da neće biti preskupo kako bih ga mogla nastaviti kupovati ovdje :)


ILLAMASQUA RICH LIQUID (115) - ovaj puder sam dugo ganjala jer sam bila uvjerena da će mi nijansa odlično odgovarati, no nekako sam ga uvijek zaobišla radi cijene. Ovo je po meni vrlo čudan puder :D Prvo kad sam ga probala bio je jako, jako, jako gust, nešto poput plave Nivea kreme (a ni bojom nije odudarao :D). Začudila sam se, no dobro, idem ga nanijeti. Razmazivanje i blendanje kistom je bio težak proces radi teksture pudera. Na prvu je bio nekako ljepljiv, mastan, baš čudan, prvi put sam nešto takvo isprobalo. Za par minuta se upio i osušio. Za suhu kožu ga ne bih preporučila jer kao što sam rekla težak je, naglašava sve suhe dijelove, sve ljuskice i ostalo. Ima jako prekrivanje i to mu je plus, sigurna sam da dugo i drži na licu te da se ne briše iako ga nisam nosila na duže vrijeme jer je meni - presvijetal. Ovo je neutralna, skoro bijela nijansa. Prvo sam se 15 minuta gledala u ogledalo kako bih se uvjerila da mi je stvarno presvijetal (nisam naviknula na to, vjerujte), a onda me je vidjela sestra i uplašila se :D Dakle, ako vam stvarno ništa ne odgovara, ako vam je sve pretamno, prežuto, prerozo - isprobajte ovaj puder u Illamasqua shopu ili Muller-ima koji drže Illamasqua-u. U slučaju da ga imate, a presvijetal vam je, meni je odličan za miješanje s drugim puderima koji su mi pretamni, tj. ne volim takve pudere uopće koristiti tako da često njime neutraliziram npr. one prije spomenute CC kreme od Bourjois-a i MF-a, a on im da i veću moć prekrivanja. Cijena ovog pudera je od prošle godine nešto veća, ako me sjećanje služi - 325 kn. Ne mogu pronaći našu Illamasqua stranicu (a vi? :O) pa nisam sigurna jel to točna cifra.

CATRICE 010 light beige, MAC NW10, REVLON 150 buff, ILLAMASQUA 115


Hvala na čitanju,
Stela :)
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

15 comments:

  1. ja imam Colorstay za suhu/normalnu kožu u nijansi 150 Buff (nema bitne razlike u nijansi s nijansom Buff za masnu kožu, probala sam ih usporedno u Mulleru) i meni je dobra nijansa, ali mi je malo premalo žut :P najbolje pogođena nijansa i podtom su mi Bourjois Healthy Mix i Healthy Mix serum u nijansi 51 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možda je baš u podotnu problem hehe... Meni su pak Bourjois puderi prežuti i pretamni, svi, jedino nisam probala Serum, ali njega već dugo nije bilo u trgovinama (čula sam da su ga vratili) i koliko znam nema neko prekrivanje :/

      Delete
  2. Ja sam sad u potrazi za nekim puderom srednjeg prekrivanja za suhu kozu i neznam sto bi probala iz nasih drogerija :/ Takodjer sam svijetle puti, neutralno hladnog podtona i taj catrice mi je bojom bio skroz ok, ali mi trenutno treba nesto sto pase suhoj kozi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene ta suha koža pati, uglavnom su puderi namijenjeni suhoj koži laganiji i nemaju neko prekrivanje, a meni je to bitno. To samo govori da bih trebala više poraditi na preparativi ili kupiti dobar primer.

      Delete
  3. Ovo mi je baš korisno jer sam trenutno u potrazi za različitim svijetlim puderima za makeup kit. Ja jesam svijetla, ali ne baš toliko, a često šminkam svjetlije od sebe pa mi ih stvarno treba.
    Colorstay moram isprobati, iako preferiram laganije pudere - on je već stvar opće kulture! :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tako i ja, zato i imam sve ove pudere, ja sebi nađem nešto što mi paše i ostajem pri tome, nisam sklona isprobavanju novih pudera.
      Vidiš, meni jaaaaako rijetko na šminkanje dođe netko moje puti, dosad sam na valjda samo dvije cure koristila Revlon Buff :D

      Delete
  4. Jako koristan post, puno žena ima problema s pronalaskom svjetlih pudera.

    ReplyDelete
  5. Ne koristim pudere već godinama, ali sam prije imala velikih problema s pronalaskom svijetlih pudera i da nisu žutog podtona. ILLAMASQUA izgleda savršeno :).

    ReplyDelete
  6. Illamasqu imam u nijansi rf210... Meni super odgovara i doista je nutralna. Colorstay sam zeznula nijansu i baa mi je roz,ali prolazi ako nosim sal, da ne odudara. U svakom slucaju, oba su odlicna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btw, illamasqua ti sigurno djeluje presvijetla zbog tolike pokrivne moci, da je npr.srednje pokrivne moci, vjerujem da bi to bila idealna nijansa za nas vecinu bijeloputih

      Delete
    2. Ima smisla to, ali mislim da bi mi svejedno bio presvijetal, baš je ono, bijel :D Ali predobar mu je taj podton neutralni, meni bi to sigurno jako dobro pasalo.

      Delete
  7. Kao i uvijek kod tebe, post ko naručen! :D
    Olakšala si mi malo ali sam opet u dilemi jer ne znam jel bi za mene bio NW10 ili NC15...

    ReplyDelete
    Replies
    1. meni se više činilo da si neutralna prema hladnom tonu, nego topla, ak ti išta znači :)

      Delete
    2. Otvorit će se MAC pa ćeš otkriti, a i ja skupa s tobom nadam se, možda i meni NC bude bolji (mislim da će tebi biti NC bolji), više nisam sigurna da sam roza, više si nalikujem na žuću :D

      Delete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig