MAC Objects Of Affection pigmenti

32 comments

Sigurno znate da se u petak 23.1. u Zagrebu otvorila prva MAC trgovina pa kako drugačije započeti ovaj (blogo) tjedan nego postom jednog MAC proizvoda, ili više njih? :) <3


Kada je početkom 12. mjeseca izašla nova, blagdanska MAC kolekcija s raznim setovima nisam se previše uzbuđivala... Sve dok nisam vidjela ove setove.
Pigmenti, šljokice, blještavilo, prekrasna kutija (nije skroz u mom stilu izuzev šljokica, no okej), prelijepe boje... Odmah sam znala da želim rozu verziju (postoji još siva, zlatna i brončana). Problem je bio kako nabaviti taj set, no eto ipak sam uspjela i stigao mi je krajem 12. mjeseca, taman pred novu godinu :) Ovo je bila limitirana kolekcija, no svejedno ću set recenzirati jer mi se jako sviđa, a i 3 od 5 pigmenata možete pronaći u stalnoj postavi.


Pigmenti dolaze u crnoj, šljokastoj kutiji od tvrde plastike koju možete iskoristiti za nakit ili nešto slično, no ja u njoj ipak držim ove pigmentiće jer mislim da im je mjesto u njoj i nigdje drugdje :D Svaki set ima drugu boju kutije, meni se najviše sviđa crna (kao i uvijek) tako da mi je super što su baš rozi pigmenti koje sam jaaako htjela došli u njoj.
U setu se nalazi 5 proizvoda, njih 4 su pigmenti, a 1 je glitter. Svaki pigment je u mini/travel verziji i to uopće nije bitno jer će vam trajati jako, jako dugo. Pigmenti su skoro nepotrošiva stvar i to je još jedan razlog zašto mi nikad nije žao dati novce za njih. 


Mnogi su me pitali kako koristim pigmente, jel se ne truse, jel ne nestaju s očiju, jel nije problem to što su u loose stanju... Meni nije, pigmenti su izuzetno pigmentirani, dugo traju i zato ih volim više od običnih sjenila. Nanošenje je teže, ali isplati se i nije to neki problem s obzirom da sjenilo uglavnom morate više puta nanositi da bi dobili bolju pigmentaciju, dok pigment stavite jednom i to je to (pričam o MAC pigmentima), a sekunda je posla više. Uz neke pigmente je prijeko potrebna baza, a uz neke ona uopće nije potrebna (kada pričamo o tome hoće li lijepo sjesti na kapak). Trajnost svih je odlična i traju mi čak dulje nego sjenila. Sada ću se osvrnuti na svaki pigment posebno pa čitajte dalje ako vas to zanima.

Whisper Of Pink, Tan, Rose, Reigning Riches, Heritage Rouge
WHISPER PINK - nježna bež-bijela nijansa s rozim tonovima i vrlo svjetlucavim šljokicama (ne znam kako drugačije prevesti "pearl" jer nema veze s biserima :D pa govorim ono što ja vidim), pigment je krupnije teksture i zbog toga je potrebno nanositi ga mokrim kistom ili na ljepljivu bazu (koristim Essence Colour Arts), tada je pigmentacija savršena i ne može se mjeriti ni s čim drugim. Ako ga koristite suhog, vjerojatno će se trusiti i pigmentacija će biti slaba, ali taman lijepi sjaj za svaki dan.
(nije dostupan u stalnoj postavi, ali zamjena mu može biti glitter reflects transparent pink).

Whisper Of Pink, iznad njega Tan
TAN - prljavo roza-smeđa-brončana nijansa, svih tih boja ima u ovome pigmentu, i to je čar pigmenata. Obožavam Tan jer paše uz doslovno sve! Koristim ga često po danu tako da ga nanosim prstom, ne trusi se jer nije krupan kao prethodni pigment, pigmentacija je prekrasna. Kada želim jaču nijansu i veći sjaj onda opet koristim Essence bazu. Ovaj pigment nosim uz nude ruž, uz baby rozi i neon rozi ruž, uz crveni ruž, uz ljubičasti, uz crni... :D
(dostupan u stalnoj postavi - full size).

Tan
ROSE - roza nijansa s bakrenim šljokicama, vrlo, vrlo neobična nijansa, ali prekrasna. Teksturom podsjeća na Whisper of pink pa također treba mokru bazu ili kist, teško ga je suhog nanijeti jer nije puterast kao Tan, ali je i to moguće (najbolje prstom) i tada se baš vidi kako su roza i bakrena (čak zlatna) pomiješane, prelijepo se presijavaju. Kad se želi jača pigmentacija i kad se dobro nanese Rose priča svoju priču, nešto prekrasno.
(dostupan u stalnoj postavi - u sized to go verziji i full size verziji).


REIGNING RICHES - došli smo do jedinog glittera u setu. Ovo dakle nisu šljokice, već krupni glitter, ljuskice, žišku? :D Glitter dolazi u bakrenoj nijansi, s mnogo rozog podotona. U zadnje vrijeme sam zaluđena ovim nijansama i samo bi njih nosila, sve što sadrži bakrenu i rozu - give me that! Za glitter je apsolutno potrebna ljepljiva baza, ljepilo za trepavice, ljepilo za šljokice ili nešto tako, ovdje ni mokar kist neće pomoći. Kada ga dobro stavite on ne mrda s mjesta i apsolutno je prekrasan. Za doček Nove sam nosila ovaj pigment (uz Essence colour arts bazu) i pomakao se nije od 8 ujutro do 01 h u noći.
(nije dostupan u stalnoj postavi).

Rose, Reigning Riches, Heritage Rouge

HERITAGE ROUGE - ovom pigmentu sam se najmanje veselila, no kad sam ga isprobala - sve se promijenilo. Sada mi je možda i najdraži pigment iz ovog seta. Nijansa je prljavo smeđa ljubičasta, u biti neka bordo nijansa jer ima i smeđih i crvenih i ljubičastih tonova, koristila sam ga u zadnjem look-u (video). Na prvu je Heritage Rouge mat finiša, no kada okrećete ruku (odnosno kada mičete glavom/očima :D) presijavaju se svi ti prije spomenuti tonovi, ne mogu točno reći koji je to finiš, ali nešto kao duochrome pa znate o čemu se radi. Nikad nisam vidjela nešto ovakvo, bar ne u ovoj nijansi i zato sam oduševljena, savršenstvo! Nanosim ga na običnu bazu, funkcionira kao svako sjenilo, ali se i malo trusi.
(naaaažalost nije dostupan u stalnoj postavi.
Edit: upravo sam otkrila da sam bila u velikoj zabludi, odavno je u stalnoj postavi!!! :D - full size).


Set je plaćen oko 250 kn u Americi, u Europi je bio dosta skuplji. Sada MAC možete kupiti u Zagrebu i pogledati cijene pojedinačnih pigmenata, ali bazirajući se na cijenama u Austriji, pretpostavljam da su mini pigmenti oko 90 kn, a veliki oko 170 kn, to sam sad stvarno okvirno rekla i možda bubnula glupost pa imajte na umu (ali vjerujem da je tu negdje cifra) :D

Ova fleka na ruci je swatch jednog sjenila koje nikako nisam mogla ukloniti XD

Što još reći osim da sam oduševljena ovim setom, MAC pigmentima općenito, da ih oboožavam i to je to <3

Sviđaju li se vama pigmenti, jel ste isprobale koji MAC pigment?


Pozz,

Stela xoxo
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

32 comments:

  1. Zadnji najtamniji pigment je preodličan <3 Koristim indie pigmente i oni su mi jako jako dragi, toliko sam se ispraksala s njima da mi je njihovo nanošenje lako kao da nanosim sjenilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam čula za te pigmente, nekako su mi promaknuli, ali slažemo se da u pigmenti zakon :D

      Delete
  2. Rose i Reigning Riches, ajme, nemam riječi, prekrasne su nijanse. Nisam još probala MAC pigmente, s obzirom koliko su pigmentirani i divni, nadam se da ću uskoro :)

    ReplyDelete
  3. Malo sam pala u nesvest :)) Ne znam koji je lepši, taj rozi bih i ja sigurno izabrala. Nadam se da će biti neki video post sa ovim preostalim pigmentićima :D L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah, ni ja ne znam koji mi je bolji :D Biti će :)

      Delete
  4. čitav ovaj post lajkam - sve, baš sve. slažem se da se pigmente isplati platitit koliko god, jer imaju color-payoff, a dugo traju. fotke su fenomenalne.

    ReplyDelete
  5. Koje prekrasnoće! Stalno se vraćam swatcheve i mjerkam ih, ne znam koji mi je ljepši. Možda bih onako za početak odabrala tan upravo zato jer mi se čini da se može kombinirati uz doslovno sve, ali mame me i rose te heritage rouge su predivni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, Tan je super izbor za početak :)

      Delete
  6. Ovo je nešto prekrasno! Od pakiranja, Pa do nijansi pigmenata. nisam nikada koristila pigmente, tako da ne znam kako se ponašaju na očima. Postoje li pigmenti drogerijskog ranga da ih mogu isprobati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja mogu reći za ove MAC pigmente da su super, Essence je prije imao pigmente i nisu bili loši, ali ne znam dal se više mogu kupiti, ako je ostalo u nekim trgovinama....

      Delete
  7. Reigning Riches mi je naj, kombinacija roze i zlatne <3 Jednom ću ih se dokopati :D

    ReplyDelete
  8. Neznam koji mi je lijepši-želim ih sve! :D

    ReplyDelete
  9. Nikada nisam koristila pigmente, nekako mi ovi drogerijski nisu baš nešto, a za skuplje trenutno nemam.. Svakako se nadam jednom isprobati

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigurno hoces, a MAC ima mini size pigmente koji nisu tak skupi.

      Delete
  10. Svi su divni, fotke su predivne, ali najviše mi se sviđaju Rose i Heritage Rogue. Savršene nijanse.
    Heritage Rogue mi ide na wishlistu definitivno. Oduševljena sam, nikad ga nisam primjerila među MAC pigmentima ako ćemo iskreno. Ali nijansa je...ma nemam riječi. Totalno po mom ukusu! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) ni ja ga nisam primjetila dosad.

      Delete
  11. Svi od reda su mi predivni, a zeljela sam sivi/plavi set dok me ostali nisu zanimali niti malo. Nisam probala koristiti arts bazu za ovakve stvari, probat cu svakako :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A mene je bas taj najmanje zanimao jer nikad ne nosim te neke sive i sivo plave nijanse, jedino mi je onaj grey pigment odličaan! :-) essence baza je nažalost povučena iz prodaje, al sigurno ju imaju jos negdje.

      Delete
  12. stvarno prekrasan set <3
    divan mi je zadnji spomenut HERITAGE ROUGE, najposebniji mi je, volim nedefinirane boje <3
    Rose mi je isto divan,,
    cjelokupni set odvaljuje,,, vjerujem da ćeš iskoristiti dobro proizvode <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoću, nadam se više kad malo sunce izađe, ovako mi ništ ne vrijedi fotkat :-D

      Delete
  13. Sve nijanse su tako lijepe i slike su ti sjajne! I ja obožavam također jako pigmente :)

    ReplyDelete
  14. Ajme predivni su! Najljepši su mi Tan i Heritage Rouge, i moram ih se dokopati. <3 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ne mogu odlučiti, ali mi je nekako jasan tvoj odabir, ne znam jel sam u pravu, no uopće mi nisi tip za šljokice i rozo haha :D Sigurna sam da bi ti oba stajala savršeno, Tan pogotovo, stoji apsolutno svima!

      Delete
  15. Divan prikaz pigmenata! Jako su lepi, meni lično broj jedan jeste ona nude-braon varijanta a ovi su mi odmah posle toga <3

    Ne znam da li si ih probala sa Fix+ mnogo lakša varijanta za nanošenje pigmenata, doduše onda budu i nešto intezivniji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imala sam Fix+ i prodala ga jer mi je bio ništ koristi :D Za nanošenje pigmenata mi je ista stvar fix+ ili obična voda, a pošto je ova Essence baza (ili bilo koja baza ovog tipa) ljepljiva mislim da je na njoj moguće postići najveću pigmentaciju :D

      Delete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig