Eucerin proizvodi za njegu lica

14 comments

Danas sam odlučila napisati jedan post koji već dugo odgađam, a radi se o Eucerin proizvodima. Pisati ću o njih 4: AQUAporin ACTIVE lagana hidratantna krema, Even Brighter dnevna i noćna krema te Complete Repair intenzivni losion.

Prvo ću reći nešto o svojoj koži kako bi vam bilo lakše odlučiti trebaju li vam ovi proizvodi ili ne. Dakle, nikad mi nitko nije točno rekao "tvoja koža je takva i takva..." što ni ne bi trebalo biti čudno jer bi već sami otprilike mogli pretpostaviti kakvu kožu imamo, ipak je to naše lice. E pa moj problem je taj što nemam zatezanje kože, ne mogu reći da mi je zimi u još gorem stanju, čak mi se jedva ljušti, ali opet mislim da imam suhu kožu. Nikad se ne sjajim (osim ljeti kad sam znojna jel), lice mi ne izgleda loše bez pudera (mislim baš na stanje kože tipa suha/normalna/masna, ne na mrljice i ožiljke), a kada stavim puder priča se mijenja. Lice mi izgleda vrlo suho, područje oko očiju, nosa, brade kao da se jako peruta i svaka crtica na mom licu je naglašena. Par puta sam spomenula na blogu da ne mogu to opisati drugačije nego kao da mi je lice puno brašna :D Onda sam dobila na recenziju od Eucerina 4 proizvoda koja koristim zadnjih, hmm, 2-3 mjeseca? I danas je došao red na recenziju.



AQUAporin ACTIVE lagana hidratantna krema - "Eucerin AQUAporin ACTIVE  lagana hidratantna krema osvježavajuća je hidratantna krema za lice koja pruža intenzivnu, trenutnu i dugotrajnu hidrataciju."
Ova krema dolazi u mekanoj tubici od 40 ml koje ja obožavam jer ju na kraju možete odrezati onako po pola i iskoristiti cijelu kremu. Ova kremica je bijele boje, skroz jednostavnog, običnog i ugodnog mirisa, na prvu djeluje dosta gusto, no to nije. Lijepo se razmazuje i upija, ali definitivno nije ni fluidna. Kremu koristim svaki put kada stavljam puder. Prekrasna je podloga jer se brzo upija, ne iritira kožu, ne stvara peckanje očiju kao mnoge, nije masna i ne izbija sjaj (iako ga kod mene nema ni inače, no neke kreme ga ipak potaknu). Puder svakako izgleda puno bolje kada ovu kremu koristim kao podlogu, no ipak mislim da bi za mene bila još bolja jača verzija ove kreme ( AQUAporin ACTIVE bogata hidrat. krema). Cijena joj je oko 120 kn u ljekarnama.

Sastojci:

AquaGlicerin, Glyceryl GlucosideDicaprylyl CarbonateDistarch PhosphateGlyceryl Stearate CitrateC12-15 Alkyl BenzoateDimethiconeMyristyl MyristateOctyldodecanol,Cetearyl AlcoholButylene GlycolCarbomerSodium PolyacrylateAlcohol Denat,MethylisothiazolinonePhenoxyethanolParfum



COMPLETE REPAIR intenzivni losion s 10% ureje - "Intenzivna njega i olakšanje za suhu, hrapavu i zategnutu kožu. Ovaj bogati, no istovremeno i lako upijajući losion za tijelo ima trostruko djelovanje i duboko hidratizira i umiruje napuklu, perutavu, izrazito suhu kožu sklonu svrbežu."
Ovaj losion također dolazi u mekanoj tubici od 75 ml što je super količina jer se ne troši puno. Bijele je boje, ima blagi miris koji sigurno nikome neće zasmetati i vrlo je neobične teksture. Za njega se već može reći da je fluidan, ali je i dosta gust. Potrebno ga je jaaako malo za cijelo lice jer se odlično razmazuje, i morate paziti jer voli iscuriti iz tubice. Ovaj losion ostavlja pomalo ljepljiv osjećaj pod prstima pa ruke uvijek perem odmah poslije nanošenja jer mi to smeta, a isto tako je i s licem pa zato nemojte nanositi losion ako negdje planirate ići. Ja ga volim držati na licu i po 2-3 sata, tj. dok čekam da se upije. Najčešće ga stavljam noću prije spavanja i ujutro je lice najmekanije ikada. Jako je dobar za suhu kožu i preporučam ga svima koje to pati. Često ga stavim i prije pudera na mjesta koja se počnu "perutati" (brada, nos, oko očiju), ali u toliko maloj količini da manja ne može biti. Ako budete stavljali u istoj količini kao i inače biti ćete masni, ljepljivi i puder sigurno neće lijepo sjesti na kožu. Prekrasno zagladi kožu, osjećam se zdravije i ljepše :D Onaj dan kad su mi stigli ovi proizvodi, losion sam odmah stavila na kožu i dobro natapkala u kut lijevog oka jer sam na tom mjestu sigurno 3 mjeseca imala suhu, ljušteću, perutavu, veliku točku koja mi je užasno smetala jer možete zamisliti kako mi je to oko izgledalo kad bih nanijela puder ili korektor, užas. Drugi dan, znači jedno korištenje, te točke više nije bilo i sad je više nema. Jel ovaj losion pomogao - ne mogu tvrditi, ali znam da sam ju prije toga 3 mjeseca imala i ništa nije pomoglo.

Sastojci:

AquaUrejaGlicerinIsopropyl StearateDicaprylyl EtherGlyceryl GlucosideSodium LactateButyrospermum Parkii ButterNylon-12Polyglyceryl-4 Diisostearate Polyhydroxystearate SebacateKarnitinCetearyl AlcoholCeramid 3Arginine HCLSodium PCAHistidineAlanineLysineSerineLactic AcidSodium ChlorideMannitolSucrose,Glutamic AcidThreonineGlycogen1,2-HexanediolPhenoxyethanolPotassium Sorbate



EVEN BRIGHTER dnevna i noćna krema - na Eucerin službenoj stranici za dnevnu kremu kažu: "Zaštitna krema za smanjenje pigmentacijskih mrlja sa SPF 30.", a za noćnu kažu "Hranjiva noćna krema koja smanjuje pojavu pigmentacijskih mrlja."
Obje kreme dolaze u istoj ambalaži, u čvrstim plastičnim posudicama (ustvari ne znam točno kakav je to materijal, ne mogu se sjetiti nekog drugog naziva osim plastike u ovom slučaju) koje su super jer se kreme mogu iskoristiti do kraja. Meni su preslatke i baš bih voljela da više krema dolazi u ovakvim pakiranjima. Moram priznati da ove kreme koristim manje od prethodna dva proizvoda, a najveći razlog je to što me jako peku oči i jedva gledam kada ih stavim iako ih ne nanosim oko očiju. Kreme su na prvi pogled jako guste, ali su više neke srednje gustoće, lako se razmazuju i brzo upijaju. Lice je nakon njih mekano i osjetite da vam pruža hidrataciju, ali ne zadugo. Isto tako, nisam primjetila da spriječava ili smanjuje mrlje na koži. Nemam pjegice ili nešto takvo, samo mrljice od akni. Ove kreme su po meni dosta skupe za to što nude (oko 220 jedna), možda na mojoj koži nisu napravile neki rezultat i s vama ne bude takav slučaj, ali tako je kako je.

Sastojci noćne kreme:

AquaOctocryleneGlicerinIsopropyl PalmitateGlyceryl GlucosideGlyceryl Stearate CitrateButyrospermum Parkii ButterDimethiconeHydrogenated Coco-Glycerides,MethylpropanediolButylene GlycolCaprylic/Capric TriglycerideCyclomethiconeLauroyl LysinePanthenolCetyl AlcoholStearyl Alcohol4-ButylresorcinolGliceretinična kiselina ,Sodium CarbomerAcrylates/C10-30 Alkyl Acrylate CrosspolymerTrisodium EDTA,Diethylhexyl SyringylidenemalonateBHTEthylhexylglycerin1,2-Hexanediol,PhenoxyethanolParfum

Sastojci dnevne kreme:

AquaHomosalateOctocryleneGlicerinButyl MethoxydibenzoylmethaneEthylhexyl SalicylateGlyceryl GlucosideDimethiconeGlyceryl Stearate CitrateCetearyl Alcohol,Phenylbenzimidazole Sulfonic AcidButyrospermum Parkii ButterLauroyl Lysine4-ButylresorcinolGliceretinična kiselina Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Sodium CarbomerTrisodium EDTA1,2-HexanediolPhenoxyethanolMethylisothiazolinone,Parfum



Jel ste isprobali Eucerin proizvode? Kakvi su vama, što vam odgovora?

PR* proizvodi

Hvala na čitanju,
Stela :)
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

14 comments:

  1. Sviđa mi se ova hidratantna krema! Ja rijetko nađem neku da lijepo upije i ne ostavlja masan trag :) Mislim da ću investirati u nju!
    Odličan post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako tražiš takvu onda je ova odličan izbor. S obzirom na ne tako veliku količinu meni jako dugo i traje :) Još je imam nakon 2-3 mjeseca korištenja.
      Hvala!

      Delete
  2. Complete repair losion mi se jako sviđa, pogotovo jer je tebi ta točka nestala (iako ne možeš garantirati). Nemam baš takvih suhih dijelova na licu, ali dobro je znati što kupiti ako mi se to dogodi. :)

    ReplyDelete
  3. Sve sam imala nekoliko puta i fantastično je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Kod tebe sam najčešće i čitala o Eucerinu.

      Delete
  4. Replies
    1. I ja ju volim, iako se ne bih žalila na još jaču, ali dobro, bar znam da je ima - Rich verzija jel :)

      Delete
  5. COMPLETE REPAIR intenzivni losion stvarno zvuči odlično. Inače koristim Bioderma Atoderm i First Aid Beauty Ultra Repair Cream, ali mislim da bih mogla i ovu kremicu nabavit. Čini se kao pun pogodak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biodermu još nisam isprobala, ali namjeravam uskoro Sebium serum za neke nepravilnosti na koži i AKN kremu možda :)

      Delete
  6. Nekidan sam počela trošiti Aquaporin Active s SPF 15 i prilično sam zadovoljna :D Eucerin je jedan od onih preparativnih brendova kojima nekako vjerujem (u Vichy, LRP, Nuxe recimo uopće nemam povjerenja). Još su mi draži otkad mi šalju proizvode za moj tip kože <3 (masna sam, jel).

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni se sviđa što gledaju na tip kože, u biti se ne sjećam više dal su pitali, ali sam ja napomenula kakvu kožu imam i po tome su mi i proizvode poslali :)

      Delete
  7. mislim da sam samo probala tester ali full size proizvod ne. super sto ti losion i lagana hidratatna krema pomazu :)

    ReplyDelete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig