MAC Studio Fix Fluid puder - nijansa NW10

22 comments

Došli smo do posta kojeg sam možda ja sama najviše očekivala... Čudno zvuči, ali tako je. To kažem jer znate koliko mi je bilo teško pronaći odgovarajuću nijansu pudera. Nakon hrpu isprobanih pudera i pročitanih recenzija odlučila sam se za MAC SFF u najsvjetlijoj nijansi - NW10. 
Dakle, radi se o jednom od poznatijih i hvaljenijih pudera u svijetu za kojeg je skoro svaka osoba koju kozmetika zanima na nekoj višoj razini morala čuti. Puder dolazi u dvije varijante, u podtonovima NW i NC. Kupujete onaj koji odgovara tonu vaše kože. Puno sam o tome istraživala i iskreno, UVIJEK sve zaboravim ili pomiješam. Ono što vjerujem da je tako, NC (neutral cool) je za osobe toplog podtona, a NW (neutral warm) za osobe hladnog podtona. Lakše si to gledam ovako - NC znači not cool, a NW znači not warm. Ako sam što zeznula, znalci slobodno napišite u komentar, ali bez paljbe molim! :D Hmm...
Vratimo se na puder. On dolazi u staklenoj bočici (što izgleda odlično, no u tim slučajevima nešto pudera na kraju moram baciti jer bočicu ne mogu prerezati) s onako tvrdo gumenim čepom :D Nažalost, puder nema pumpicu pa ga morate tresti, vaditi nečime dugačkim ili kupiti posebno original MAC-ocu pumpicu koja ustvari i nije baš jeftina pa ja to odgađam (u Europi oko 70 kn ako se ne varam). Mislim da bočicu komotno možete baciti u zid te joj neće biti ništa (ali nemojte to raditi :D). Puder je dosta guste teksture i zapamtite da ga je potrebno staviti malo na lice jer dobro prekriva i nekako se dobro razvuče po svim dijelovima. Ima jako prekrivanje i potpuno je mat finiša, bar na mojoj suhoj/normalnoj koži. Ako niste navikli na takve pudere možete ga preskočiti jer bi mogli dobiti osjećaj da vam je pretežak na koži. Ja taj osjećaj nemam, no svejedno ga ne stavljam svaki dan, ali više iz tog razloga što ga čuvam za posebne prilike :D Puder se, kao i svaki na mojoj koži, uvlači u linijice i borice pa to pokušam koliko toliko spriječiti puderom u kamenu. Ne naglašava mi posebno suhe dijelove iako je možda na dodit drugačije nego kad nosim neki više dewy puder (čitaj CC kremu od MF-a). Kada ga stavite, on s kože ne mrda i traje i traje. 

Znam da izgledam natečeno i užasno, ali tu sam se tek probudila :P 

Bez ičega na licu
Puder + obrve + maskara = zombi 
Puder + obrve + maskara + rumenilo + ruž = ličim na nešto 
Ako me pitate jel morate imati ovaj puder, moj odgovor je - ne. Dobra zamjena mu je Revlon Colorstay, meni su stvarno vrlo, vrlo, vrlo slični. Ako ne možete pronaći dovoljnu dobru nijansu za svoju kožu moj odgovor je - treba vam i kupite ga čim prije :D Ne znate koliko sam opuštenija i sretnija kad znam da na licu nosim nešto što nije 3 nijanse tamnije od mene (pogotovo ako imate 3 godine staža traženja dobre nijanse hahah). Nijansa je odlična za nas blijedopute koji ne nalazimo takve nijanse u drugim brendovima. Imajte na umu da su mi pretamni SVI puderi od Bourjois-a, Loreal-a, Essencea, Maybelline-a, Rimmel-a, itd. Jedino što donekle mogu nositi je Max Factor CC krema u najsvjetlijoj nijansi i trenutno isprobavam njihov novi puder Skin Luminizer pa ćemo vidjeti. 
Cijena MAC SFF-a je u Americi oko 150 kn, a u Europi oko 230 kn. U Hrvatskoj ga još nema za kupiti, no vjerojatno znate da će biti kad se otvori MAC, a to bi trebali biti negdje početkom godine. Vjerujem da će biti ispod 250 kn.

Jel ste isprobali ovaj puder? Koji puder je vama najdraži?

Hvala na čitanju,
Stela
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

22 comments:

  1. Nijansa ti je odlično pogođena, jeej! A pošto znam koje su to muke prinaći dovoljno svjetli puder, mogu mislit kako si sretna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ti mi se ne činiš toliko svijetla hehe :D
      Jesam :)

      Delete
    2. Po svjetloći mi paše ista cc krema od MaxFactora kao i tebi samo mi je krivog podtona jer sam ja neutralna prema toplom, a ona je na roza, a Onaj Bourjois 51 Vanilla čini mi se da se zove mi je pretaman...sve sam ti rekla...

      Delete
    3. Ma i meni je preroza, ali može proći i nosim ju često jer mi je tekstura baš dobra. Taj Bourjois mi je pretaman/žut.

      Delete
  2. Baš si slatka ujutro bez šminke!! :) Ja koristim Colorstay za masnu kožu već dugo i sasvim sam zadovoljna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj, hvala haha :D
      CS je meni super puder, osime nijanse koja mi je preroza, i to sam shvatila nakon par mjeseci nošenja xd.

      Delete
  3. Koristim ga već par godina i imam ga uvijek u dvije nijanse. Ja sam bila kupila pumpicu pa se onda potroši do kraja. Meni je super ovaj puder samo ga ja nisam baš nosila za svaki dan jer sam imala osjećaj da je malo pretežak, ali kad ga imam uvijek mi svi kažu da mi lice super izgleda. Na svakodnevnoj bazi mi se više sviđa matchmaster jer je laganiji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miješaš? Ako se s njom potroši do kraja još ću razmisliti o kupnji, zanima me jel pumpica lijepo sjedne do kraja i jel se može staviti čep, pretpostavljam da ne, a ne bih baš puder bez čepa imala...

      Delete
    2. Ne ne može čep na pumpicu, ali pumpica ima kao neki mali dio za je poklopit. I tako se potroši lijepo do kraja :) Prije sam znala skupljat sa štapićem za uši :D

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. sorry izbrisah komentar, greške u tipkanju. Skroz razumijem ovo 3 godine staža i 3 nijanse tamniji, ja sam se preporodila kad sam pronašla NYX HD Photogenic u nijansi Nude.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sumnjam da bi mi NYX-ove nijanse odgovarale, ali super što si ti sebi pronašla :) Imala sam NYX HD photogenic primer za lice i nisam zadovoljna baš kako djeluje na mojoj koži :/

      Delete
    2. Primer je nekako neobicne teksture I kao film da ostane na kozi I ja ga koristim samo za svadbe I sl.

      Delete
    3. Da, čudno, kao da ostaje na koži i onda se nekak nakuplja i uopće mi se ne sviđa :/

      Delete
  6. I feel your pain. :D Ti si još malo svjetlija od mene, tako da znam da ti nije lako, haha... Meni nažalost MAC puderi nikako ne odgovaraju, niti jedan jedini, ali na tebi dobro izgleda. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam koja je tvoja nijansa, jel neki NW15? Ma zasad sam baš zadovoljna, bilo bi još bolje da je malo više prilagođen mom tipu kože, ali i ovako sam zadovoljna :)

      Delete
  7. Stvarno je odlicno prekrivanje, bas zabetonira kozu! (u dobrom smislu) :) Nisam jos probala MAC pudere, a trenutno mi je moj Lancome pri kraju pa bi bas i mogla ovog naruciti, isto sam kao i ti blijeda jako pa jos bolje :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Istina, sve zakamuflira :D Lancome nisam probala, dosta mi je traženja nijansi i na ovome stojim zasada :D

      Delete
  8. Wau kako dobro prekrivanje! Sada ga i ja želim :D

    ReplyDelete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig