BATISTE šamponi za suho pranje kose (Dark & deep brown, Strength & shine, XXL Volume)

20 comments
Kroz zadnjih mjesec i pol dana, koristim Batiste šampone za suho pranje kose koje dosad nikad nisam isprobala, ali sam pročitala mnoštvo recenzija i uglavnom vrlo pozitivnih mišljenja. 
Na recenziju sam dobila 3 verzije - dark & deep brown, novu verziju strength & shine i xxl volume te ću o njima danas i pisati pa pročitajte moje iskustvo.

Ono što vrijedi za sve verzije ovog šampona je način korištenja. Dakle, za početak ga treba protresti, zatim pošpricati na cijelu kosu ili onaj dio koji vam se posebno masti s udaljenosti od otprilike 30 cm (to uostalom radite potpuno isto kao i s lakom za kosu), onda je potrebno razbarušiti i rastrljati kosu kako bi se boja uklonila i na kraju ju još samo treba počešljati. 

Ako kosu peglate, meni se najboljim načinom pokazalo da prvo kosu opeglam, a onda pošpricam sprejem jer mislim da ju tako manje štetim i kasnije imam veći volumen koji mi je svakako potreban. Sva tri šampona mirišu jednako - vrlo ugodno, lagano (kako kome jer su npr. mojoj mami preintenzivni) i nekako puderasto što je meni super pa kada "perem" kosu samo šnjofam :D 

Dark & Deep Brown šampon - ovaj šampon je namijenjen svim osobama smeđe, odnosno tamne kose. Ostavlja blagi, svijetlo smeđi trag i stvarno je savršen za svijetlo smeđu, srednje smeđu, čokoladnu, kestenjastu pa čak i tamno plavu kosu, još ako slučajno imate izrast - prva liga! :D Moja kosa je trenutno tamno smeđa, bolje rečeno crna pa mi je boja malo presvijetla da bih ju samo ostavila tako da kao i kod druge dvije verzije kosu dobro istrljam i počešljam.

Strength & Shine šampon - ovo je najnoviji šampon koji je kod nas došao prije jedno 2 mjeseca ako se ne varam. Njemu sam se, odmah ću reći, najmanje veselila jer u nazivu ima "shine", a meni to ne treba jer mi je kosa obavezno sjajna, ako već nije masna :D No to ne daje neku razliku u odnosu na prethodno spomenuti šampon jer na mojoj kosi djeluju skoro pa isto, osim boje koju ostavljaju. Ovaj šampon bih preporučila svim plavušama i osobama svjetlije kose :) 

XXL Volume šampon - ovomu šamponu sam se najviše veselila, s pravom ;) Njegov zadatak je kosi, uz to da joj ukloni masnoću, dati volumen koji meni očaaaajno treba jer mi je kosa dosta tanka i priljubljena uz glavu. XXL Volume čini to za što je namijenjen. S njime mi kosa dobije na gustoći i definitivno ima više volumena što mene iznimno veseli. Kada ovim šamponom pošpricam kosu, zabacim glavu prema dolje pa ju još malo protrljam i na taj način jer dodatno daje volumen.

Što se tiče samog učinka, moja kosa je stvarno svilenkasta i uvijek sjajna (sad kad ju više ne tretiram blajhom je u boljem stanju, a i prirodno mi je jako sjajna) pa nije čudno da se masti ultra brzo! Drugi dan je obavezno masna i grozno izgleda. Ovi šamponi su spas za takve trenutke jer nemam volje svaki drugi dan prati kosu. Pogotovo ako negdje nabrzinu moram ići, tada mi je najdraže uzeti šampon i izgledati uredno u roku 5 minuta. Ipak, nastojim kosu prati redovito jer iako ja stavim sprej (a kosu nisam oprala 4-5 dana) ona neće izgledati jednako svježe kao i kod normalnog pranja kose, a i brže će izbiti masnoća pa da ne mislite da ne trebate prati kosu :P Sviđa mi se i to što sprej mogu staviti na cijelu kosu, a da mi ne bude slijepljena i tvrda na dodir. Jedina stvar koju bih promijenila (ili bolje rečeno uvela novost); voljela bih da postoji sprej za izrazito tamnu, tj. crnu kosu jer tek tada ne bih imala brige.
Ja sam prezadovoljna ovim šamponima i moram reći da sam možda čak i manje vjerovala u njih jer sam prije isprobala par pudera za kosu (i to vrlo poznatih brendova) koji bi trebali dati volumen i ukloniti masnoću, a samo su mi zalijepili i "uništili" kosu. 

Friško nanesen sprej, tj. šampon
Masna kosa, neoprana jedno 4 dana (tako da vam pokažem, a i bila sam doma :D), a druga fotka prikazuje rasčešljanu kosu nakon "pranja". Ne brinite, odmah poslije sam ju oprala :D
Svi šamponi imaju 200 ml, možete ih kupiti u dm-u, Bipi, a mislim da sam ih vidjela i u Mulleru, dok je cijena za Dark & deep brown oko 45 kn, a za Strength & shine i XXL Volume 35 kn. Nastaviti ću kupovati jedan šampon od ova tri, ne zato što ostali ne valjaju nego zato što mi se XXL Volume pokazao najboljim i njime sam posebno zadovoljna :)

*PR uzorak 

Hvala na čitanju,
Stela
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

20 comments:

  1. Koristim onaj Blush, ne mogu zivjeti bez njega :D meni je isto ovaj volumenski davao super volumen al mi je dosta kosa od njega bila slijepljena i onako kruta kao od laka, sto je normalno za sve sto daje volumen, ali nekako mi se nije sviđalo pa sam se vratila na Blush. Cujem da sad imaju i nekakav prozirni skroz :O ? To bi bilo odlicno, jer ovo bijelo sto ostane po kosi me nekako smeta najvise, makar rascesljam i sve, ali nije to to kao da je proziran :D
    Inace super proizvodi i svaka cast sto si izdrzala s kosom da nam pokazes, bas dobra ideja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemam sad nikakvih obaveza pa nisam uopće išla van, osim psa izvesti, tako da sam izdržala :D
      I meni je samo do te boje, ali nije velika stvar pa ću svejedno kupovati. Meni nije slijepio kosu, možda ju malo više učvrsne, ali nisam primjetila ništa negativno :)

      Delete
    2. Meni se dogodila ista stvar s xxl samponom.Slijepio mi je kosu kao da sam ju naspricala lakom.Uzas! Dosad sam probala nekoliko sampona za suho pranje,ali ovo je definitivno najgori.Bila sam totalno razocarana ucinkom, buduci da je sampon toliko hvaljen!

      Delete
  2. wow, ovo je jedna od boljih recenzija batiste šampona koje sam vidjela. nisi mogla bolje pokazati efekt kakav suhi šamponi ostavljaju. ja trenutno koristim smeđi, ali skužila sam da me najviše iritira ako mi je kosa masna što me bez obzira na to što nakon korištenja suhog šampona kosa izgleda čisto, jako svrbi....logično, ali kad nanesem suhi šampon odmah isti dan moram kosu oprati jer ne mogu izdržati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :)
      Mislim da znam što želiš reći, ti u glavi ipak znaš da kosu nisi oprala pa ti je i dalje loš osjećaj :D No to koristim samo u nekim prilikama kad stvarno kosu ne stignem oprat ili mi se baš ne da. I tada je pun pogodak :)

      Delete
  3. Ok vrijeme da i ja probam :) meni se prvi pramenovi uz lice zamaste nakon pola dana već obzirom da imam izrazito masnu kožu lica :( Inače svaka pohvala za recenziju, ovo je prva recenzija 'suhih' šampona s konkretnim fotkama. Svaka čast!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slično i meni, iako nemam masnu kožu. Puno hvala!

      Delete
  4. Ja imam onaj cvetni,a prskalica(flasica) je roze,jako mi je dobar! a posle njega moram da probam ovaj za smedju kosu!! Ranije ga nije bilo u Srbiji,a sada nam je dostupan!! :)

    ReplyDelete
  5. Imam sva tri i najdraži mi je ovaj za smeđu kosu. Mislim da ne postoje šamponi za suho pranje da nisam probala, ali Batiste je broj 1 za mene:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam samo ove probala, mislim da ni za koji drugi ni ne znam :O

      Delete
  6. Ja se slažem s Malom Trubicom. Gotovo da i ne koristim suhe šampone jer em nije isto kao oprana kosa, em je to i u glavi. Iako za neke prilike itekako dobro dođu. Kod Batiste šampona pa i onog za brinete, me malo nervira što boja kose iz korijena nije ista nakon njega, što ne čudi, ali eto. Nedavno sam kupila Lee Stafford suhi šampon i s njim nisam imala taj problem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A znam, ali ovo i je napravljeno uglavnom za takve prilike kada ne stigneš oprati kosu ili nešto slično :D
      Za taj nisam čula...

      Delete
  7. Batiste je spasitelj nas kojima se kosa jako brzo masti i tko ga je izumio zaslužuje Nobelovu nagradu :D Osjećaj naravno nije isti kao kas se kosa opere šamponom i vodom, ali za prvi ruku radi svoj posao odlično :D

    ReplyDelete
  8. Neki dan sam potrošila prvo pakiranje Dark & Deep Brown-a i odmah kupila prvo jer mi jednostavno dobro dođe ako mi kosa treći dan izgleda masno, a ja tipa moram na kavu. Zaista su čudo i dobro dođu kada se zaista žuriš i nemaš vremena prati kosu, sušiti i krotiti :D

    ReplyDelete
  9. Čula sam da je Strength & Shine izuzetno dobar pa sam ga kupila i nisam požalila :D Čak mi je i bolji od Blush verzije jer nema toliko bijelih tragova kad se našprica kao kod Blush-a. Još samo da izmisle jedan za crvenokose kao moi i gg :)

    ReplyDelete
  10. Hejj, jesi li mozda probala Batiste Exotic? Ja sam ga nedavno kupila ali ga jos nisam koristila, pa me zanima da li si ga mozda probala :D

    ReplyDelete
  11. Hejj, jesi li mozda probala Batiste Exotic? Ja sam ga nedavno kupila ali ga jos nisam koristila, pa me zanima da li si ga mozda probala :D

    ReplyDelete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig