Real Techniques Core Collection & Setting brush

14 comments
Pišem i drugi post o Real Techniques kistovima, koji su mi stigli prije 3 tjedna. Negdje prije na iherbu je bila akcija na RT kistove, ako se ne varam, 20% popust i to sam morala iskoristiti jer sam prošla i jeftinije i sigurno bez carine. Odlučila sam se za hvaljeni Core set i Setting brush kojeg želim već dugo. Unaprijed sam si zamislila što ću koristiti za što i uglavnom sam pogodila.


CORE COLLECTION - dolazi u plastičnoj kutiji s torbicom za kistove, koja je super kad negdje idete jer vjerujem da na put ne nosite hrpu kistova, a odlična je i za sušenje kistova jer je samostojeća i kistovi mogu stajati naopako te se tako ne uništavaju od vode. U Core setu se nalazi 4 kista.


Contour brush - predviđen, očito, za konturiranje i highlighter te sam ga i ja namjenila za to. Veličinom je odličan za područja na licu gdje stavljate highlighter i gdje konturirate, pogotovo ako imate manje lice. Meni osobno je puno draži za highlight, stalno ga koristim za to i prezadovoljna sam. On mi je nešto kao mala verzija Blush kista, isto je fluffy i super blenda.


Pointed foundation brush - predviđen za tekući puder, za to je premali, a ja sam ga unaprijed namjenila za bazu za lice. Ipak, nije mi nešto super za to (iako mislim da je problem u bazi, a ne kistu), ali zato je odličan za puder i korektor oko očiju i na kapcima. Očekivala sam da je malo čvršći, ali mi ovako savitljiviji bolje odgovara jer mogu lakše nanositi proizvode oko očiju.


Detailer brush - mali kistić, kao manja verzija pointed kista, predviđen za korektor na mala područja, kao npr. prištiće ili za nanijeti ruž za usne. Ne koristim kistove za prekrivanje manjih područja na licu, već prste, pa mi je ovaj kist super za ruž, veličinom odgovara i to mi je nekako najbitnije.


Buffing brush - predviđen za nanošenje podloga na lice. Na prvu mi je bio premekan i savitljiv, navikla sam na Sigmine kistove koji su jako čvrsti. Stavljajući puder imala sam osjećaj da ništa ne prekrivam jer je kist jako mekan, ja sam ga nazvala "blending face brush" :D Baš tako, kao kad blendate sjenilo, s ovim kistom imate osjećaj kao da blendate puder. I kad sam završila, ostala sam blago šokirana. Sve je bilo prekriveno, a mojih "mrvica" i "brašna" na licu skoro pa nije bilo. Već sam znala spomenuti to na blogu, imam suhu/normalnu kožu, ne ljušti mi se lice, ali uvijek kad stavim puder izgleda jako suho i kao da sam puna nekakvih mrvica, pogotovo dio oko usta i brade :D Dakle, trenutno je moja Sigma F80 zamijenjena Buffing kistom i samo njega koristim. Svakako ga isprobajte, pogotovo ako imate suhu kožu jer je očito dobar za nju.


SETTING BRUSH - mali fluffy kist, manji od Contour kista, odličan za pudere u kamenu ili u prahu, one za fiksiranje. Svakako može poslužiti i za highlighter, iako mi je Contour puno bolji za to.


Cijena Setting kista je oko 50 kn, a Core seta oko 100 kn na iherbu, dok su cijene puno veće na drugim web shopovima.

Hvala na čitanju,
Stela :)
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

14 comments:

  1. Odlican post. Imam RT Expert brush i iako vecini zena odgovara, meni opet radi isti efekt koji si navela u ovom postu "Sve je bilo prekriveno, a mojih "mrvica" i "brašna" na licu skoro pa nije bilo. ... imam suhu/normalnu kožu, ne ljušti mi se lice, ali uvijek kad stavim puder izgleda jako suho i kao da sam puna nekakvih mrvica, pogotovo dio oko usta i brade".

    Imam masnu T zonu, ali suhe obraze i dio oko usana i bez obzira na to, brasno look je uvijek prisutno. Mozes li molim te reci sto se tice Sigma F80, znaci bolje da ga ne kupujem kad kazes da i s njim imas "brasno i mrvice"?

    Hvala!

    Maja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Ne mogu vjerovati da netko razumije o čemu pričam jer ima isti problem, haha :D Čuj, meni je Sigma F80 najdraži kist za puder jer mi sve prekrije, koji god puder koristila najbolji efekt je bio sa Sigmom. Ali uvijek sam imala te mrvice... E sad zadnja dva tjedna koristim jednu kremu za suhu kožu i možda i to ima veze, ali s Buffing kistom lice bude kakvo mi dosad nije bilo. Probati ću jedan dan staviti puder s F80, ali vjerujem da mi stvarno bolje odgovara Buffing jer je onako "lakši"

      Delete
  2. Ovo su kistovi bez kojih ja jednostavno NE MOGU! :D Imam 2 core seta a morat cu naruciti i treći... puno su mi korisniji nego sto sam mislila da ce biti. Setting kistic mi je takoder odlican.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam i ne čudim se jer je i meni Core set odličan, za tu cijenu dobiti odlična 4 kista - predobro :)

      Delete
  3. iHerb se najviše isplati kod RT kistova :D Setting brush mi je već dugo u košarici i nadam se da ću ga uskoro nabaviti. Zasad imam Expert Face brush i Blush brush i odlični su, ofc :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma uzmi odmah Setting :D Expert sam prodala jer mi nije odgovarao, a Blush mi je jedan od dražih kistova :)

      Delete
  4. Core set kistova je meni od neprocijenjive vrijednosti i svakome bi ga preporučila ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, i ja isto :) Pogotovo buffing i Contour.

      Delete
  5. Dobila sam Travel set na RT Facebook stranici, gdje svaki petak nekoga odaberu da mu pošalju Core, Travel ili Starter set.
    Ja sam odabrala Travel set, računajući na to da je to jedini iz koga ću koristiti svaku četku, i evo već pune tri godine ih imam i perem jednom sedmično, a one nimalo nisu izgubile na kvalitetu. Sad jedva čekam priliku da naručim i ovaj set, pošto mi se jako sviđaju contoure i buffing brush, čini mi se da se mogu koristiti u više namjena, a to baš volim kod njihovih četki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Contour i buffing su mi valjda dva najdraža kista ikad za lice, obožavam ih :)

      Delete
  6. Setting kist mi je jedan od dražih kistova, savršen za highlighter :)

    Za dio oko nosa i brade preporučam dodatnu hidrataciju kako bi nahranila taj dio kože + probaj staviti neki hranjiviji primer oko tog dijela, ne moraš na cijelo lice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je draži Contour za highlighter, a Setting za fiksiranje pudera oko očiju :)
      Našla sam si super kremu sad, a primere i dalje proučavam. Čula sam da je dobar Sensai Kanebo, mislim da si ga i ti čak recenzirala, ali skup mi je zasada.

      Delete
  7. Ja sam u uspela da dođem samo do njihove expert face četkice, sve ostale su bile rasprodate tamo gde sam ja tražila. Ali definitivno želim sve! :) Do sada sam čula sve pozitivno, a još kad pročitam kako je dobra za suvu kožu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Expert mi je bio najgori kist za puder ikad! Baš mi ne paše, a Buffing savršen.

      Delete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig