Real Techniques kistovi - Blush Brush & Expert Face Brush

29 comments
Nakon toliko priča o ovim kistovima mislim da je bilo vrijeme da i ja nabavim koji. Mozgala sam i mozgala što mi najviše treba i odlučila. U biti, otkad sam ih prvi put vidjela znala sam da će Blush Brush biti prvi RT kist koji ću kupiti, a trebao mi je i jedan za puder te mi se od svih za tu namjenu Expert Face nekako najviše svidio. Naručila sam ih s iherba gdje su najjeftiniji (poštarina je oko 4 USD), a došli su za otprilike 10 dana.



Expert Face Brush - odmah ću vam reći da se na slikama doima malo većim nego što je uživo. Drška je čvrsta i kvalitetna, a dlake kista su relativno kratke i gusto zbijene što čini kist jako čvrstim. Ja ga koristim za nanošenje tekuće podloge, a mislim da bi bio dobar i za concealer ispod očiju jer nije jako velik pa može poslužiti. Dosad sam Sigmom F80 puder utapkavala u kožu, a za ovaj kist to baš i nije najbolji izbor tako da radim neke polukružne pokrete ili pokrete "gore-dolje" :D Nekako su dlake prečvrste i ne mogu njime dobro blendati puder. Koliko god ja željela da je drugačije, Expert Face kistom ipak nisam zadovoljna. Prvo, premali mi je pa trebam dugo nanositi puder jer prekriva malo površine, drugo, SVI kistovi koje imam su čisti nakon pranja, a ovaj ostaje prljav što god ja napravila i više ne znam kako da postupim s njime :D Treće, imam suhu/više normlanu kožu i kad stavim puder ovim kistom koža mi izgleda jako suho, akne mi nisu dobro prekrivene i sve se nekako vidi, kao da imam brašno na licu. Mislila sam da je problem u mojoj koži tih dana, ali sam onda nanijela puder sa Sigmom F80 s kojim ga i inače nanosim i opet je sve bilo prekriveno te je koža izgledala normalno, bez izgleda perutanja. Čudno mi je da jedan kist može napraviti toliku razliku, ali očito može, meni ovaj kist ne odgovara.


Blush Brush - također je manji uživo što mi kod njega i odgovara jer sam se bojala da će biti prevelik, kao što nekima je. Dlake su dugačke, ravne i jako, jako flafaste :D Kad mi je stigao, jedno 10 minuta sam ga samo gledala koliko mi je lijep, haha :D U Blush Brush sam se zaljubila već i pri prvom korištenju. Koristim ga tako da rumenilo samo dotaknem (naravno ovisi i o rumenilu koje koristite, ovdje se radi o jednom koje je dosta praškasto) i laganim potezima utapkavam na obraze i zatim blendam. Ako slučajno i pretjerate s rumenilom ovim kistom ćete ga lako izblendati i to je kod njega odlično, pogotovo ako ste svijetle puti pa vam se često dogodi da se jako zarumenite :D Blush Brush definitivno ima moje preporuke sad planiram nabaviti još jedan :)


Imam u planu kupiti još neke Real Techniques kistove iako me Expert Face brush nije ugodno iznenadio, ali nekako mislim da je on iznimka i da mi drugi nemaju što biti loši. Tako da mi je idući na listi, već nekoliko mjeseci, Setting Brush, od nedavno Lip Brush, a htjela bih uzeti i Sam's Pick Set. Kakvi su vama, ako ih imate, možete napisati u komentaru.

Hvala na čitanju,
Stela :)
SHARE:
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

29 comments:

  1. Ajme divni su, ja sam naručila sada Starter set ali sa srednjom poštarinom tj blogerica jedna je naručivala jer tako možemo pratiti paket i sad mi je žao što nisam uzela blush brush no ako ti nije bed bi mogla javiti kada ćeš uzimati ponovno da si uzmem preko tebe pa mi pošalješ?!

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može, ja to uvijek uzimam preko jednog dečka na forumu jer nemam svoj račun i još uvijek se ne kužim u naručivanja s neta :D

      Delete
    2. Nisi jedina. Zaljubljena sam u te kistove.

      Delete
  2. Blush brush kupujem prvom prilikom, na Iherbu ima jeftinih tako da cu uzeti :) a expert face brush, ja imam repliku toga i s njim treba na poseban nacin nanositi puder, kao da kruznim pokretima ga umasiravas u lice, ne znam jel ima smisla, al kad to radim bude mi ok, no shvatila sam da ne mozes svaki puder s tim nanositi, pa valjda ti je zato tako bilo :/ mozda da probas neki drugi, laganiji ili nesto?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma sumnjam, a ja i koristim samo jače podloge. No evo našla sam kistu namjenu, kad šminkam cure onda ga koristim jer na tuđoj koži očito napravi bolji rezultat nego kod mene, mada mi i dalje nije jasno kako kist napravi takvu razliku, ajd da je puder :D

      Delete
  3. Imam oba i super su, makar mi je Expert Face ipak malo bolji jer mi Blush brush ima nekako prevoluminoznu glavu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A možda imaš manje lice? Ja sam sva putrasta pa mi je najtaman :D

      Delete
  4. EF brush najbolje operem obicnim praskom za pranje rublja, bitno je samo na kraju dobro ga isprati, u suprotnom ce ti dlacice biti grube nakon sto se kist posusi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ozbiljnooo? Nikad se to ne bih sjetila, nekako se ne usudim :O Ali imat ću na umu i probat prvo na nekom drugom kistu, hvala!

      Delete
  5. Expert Face Brush perem tako da kapnem malo baby ulja na ruku i pomiješam s jednom pumpicom tekućeg sapuna. Po potrebi postupak ponovim još jednom. Ulje rastopi puder, a sapun sve zapjeni i očisti tako da kist ispadne savršeno čist i mekan.

    ReplyDelete
  6. Posjedujem Expert Face Brush i mogu reći da se lako pere u odnosu na Shiseido koji je neperiv :D RT Expert je baš nekako zbijen i čvrst kist i volim gušće podloge nanositi s njime...meni je Stippling brush najbolji za nanošenje podloge...lijepo utapkam podlogu i lagano izblendam pa izgleda super, a opet ne zabetonirano...trenutno korsitim Shiseido Perfect Refining Foundation...uz to Stippling ne "popije" podlogu pa se lakše održava :)
    Blush brush me privlači,ali isto imam dojam da je ogroman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je Sigma F80 majka :DDD Razmišljam da uzmem još jednu :D Stippling u biti nikad nisam ni probala (one dugačkih dlaka) jer imam osjećaj da su premekane i labave, ali sigurno će doći red i na njih :)

      Delete
  7. Ja obožavam RT kistove!Jeftini su a jako kvalitetni. Razmišljam o kupnji još jednog Core seta, trenutno imam 2 :D, a ova 2 kista su mi još uvijek n WL, nikako da narucim :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čak dva imaš i želiš još jedan? To znači da je stvarno dobar! :D Gledala sam taj set, ali mislim da ona dva manja kista sigurno ne bih koristila :S Za što tebi služe?

      Delete
  8. Jel mi vjeruješ da upravo ova dva kista imam duplo, toliko su mi dobri. Posebno Face expert kojim sve živo nanosim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, za Blush Brush vjerujem jer je i meni savršen, ali ne znam kako onda meni FE ne odgovara :(((

      Delete
  9. Imam preko 15 RT kistova i zaista ih obožavam <3 Ne znam zašto ti FE ne odgovara, možda kako je netko već napisao nije do tvoje kože već do gustoće pudera:| Tko zna.. Core set svakako preporučavam jer ne znam nikog kom se set nije svidio :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da ću i ja imati bar toliko :D A ne znam, kažem s drugim kistom sasvim normalno stavim isti puder :/ Prvi mi je u planu Sam's Pick jer mi ti kistovi baš trebaju, ali na iherbu je trenutno rasprodan :( Core set možda poslije :DDD

      Delete
  10. isprobala sam i ja ovaj face expert i meni je prvo poslužio za rumenilo i za to mi je genijalan, sada čeka pranje pa ću isprobati za puder i ostalo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za rumenilo je meni premali, zato ga tako nisam ni probala :D

      Delete
  11. Ja upravo cekam da mi stignu ova dva i jedva cekam da ih isprobam :)

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. Stigneš, ali znam kak ti je, uvijek imam nešto bitnije pa kistovi trpe :D Sam's pick set želim već dugo, a nikako da stigne na iherb.

      Delete
  13. Meni je expert face odlilan i savršen za rumenilo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači i tebi je dobar za rumenilo... hmmm... možda sam trebala probati :D

      Delete
  14. Ja imam setting brush i mene je iznenadio koliko je manji nego što sam mislila, a ovaj za rumenilo želim nabaviti i uvijek mi je izgledao ogroman na slikama...znači nije...kako to zna prevariti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve razmišljam preskočiti setting brush za highlighter i uzeti contour, moram još odlučiti. Meni nije ogroman kao na fotkama, iako je veći od vecine kistova za rumenilo :)

      Delete

PROFESSIONAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig